DEAŞ'lı teröristler savaş ilan etti

DEAŞ'lı teröristler savaş ilan etti
Güncelleme:

Irak ve Suriye'den temizlenen IŞİD, Sina Yarımadası'daki üyelerinden Gazze'deki Hamas'a saldırılar düzenlemesini istedi.

Irak ve Suriye'de kökü kazınan terör örgütü IŞİD, Sina Yarımadası'ndaki militanlarından Filistin Gazze'de saldırılar düzenlemelerini isteyen bir video kaydı yayınladı.

Elinde tuttuğu toprakların neredeyse yüzde yüzünü kaybeden terör örgütü IŞİD, Filistin'de Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'a savaş ilan etti.

Gazze ile komşu Sina Yarımadası'nda son dönemde çok sayıda saldırı düzenleyen örgütün savaş ilanı, bir video mesajıyla geldi.

Hamas'ın Kudüs'ü savunamadığını ileri süren video kaydı, ABD lideri Donald Trump'ın kutsal şehri İsrail'in başkenti olarak tanıyan sözleriyle açılıyor.

Görüntülerde Hamas'a silah satmakla suçlanan bir IŞİD üyesi başına ateş edilerek öldürülüyor.

Kanlı örgüt, kayıtta üyelerinden Sina Yarımadası ve Gazze'de Hamas'a karşı savaşmalarını istiyor.

Haziran 2014'te Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da hilafet ilan eden katil sürüsü IŞİD, Ortadoğu'da başkenti Suriye Rakka olan bir devlet kurduğunu açıklamıştı.

Uluslararası koalisyon ve yerel güçlerin büyük çabalarıyla örgüt üç yılda Irak ve Suriye'de yenilgiye uğratıldı, 2017 sonbahara gelindiğinde mutlak zafer kazanıldı.

Teröristler son aylarda Mısır'ın çalkantılı bölgesi Sina Yarımadası'nda saldırılar düzenliyor.

ABD ve Batılı ülkeler tarafından 'terör örgütü' olmakla suçlanan Filistinli grup Hamas, 2005'ten bu yana Gazze Şeridi'ni yönetiyor.

Etiketler IŞİD deaş Hamas savaş