Dışişleri Bakanlığı’ndan IKBY’ye Kürdistan haritası tepkisi

Dışişleri Bakanlığı’ndan IKBY’ye Kürdistan haritası tepkisi
Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, Papa'nın Irak ziyareti sırasında IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği pul hakkında açıklama bekliyor.

Dışişleri Bakanlığı, "Papa Fransuva’nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Papa Fransuva'nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında, Türkiye'de bazı illeri de içeren haritanın resmedildiği pulun da yer aldığının görüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir. Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" denildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi İletişim Bakanlığı, Papa'nın tarihi ziyaretinin anısına 6 adet hatıra pulu bastırmıştı.

Papa Francis'e bizzat tanıtımını Barzani ailesinin yaptığı pullardan birinde, Papa Francis figürünün arka fonunda görülen haritaya, Türkiye’nin birçok doğu ve güneydoğu ili Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne dahil edildiği görülmüştü.