Dışişleri: YPG'lilerin çekildiği teyit edildi

Dışişleri: YPG'lilerin çekildiği teyit edildi
Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin, YPG'li teröristlerin Barış Pınarı Harekatı bölgesinden çekildiğini yazılı olarak bildirdiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile telefonla görüşmüştür. Pompeo, ABD askeri yetkililerinin askeri makamlarımıza YPG’li teröristlerin BPH operasyon bölgesinden çekildiğini yazılı olarak bildirdiğini teyit etmiştir" denildi.

ABD'li bir yetkiliye dayandırılan Reuters haberine göre, YPG terör örgütü yöneticisi Mazlum Kobani adını kullanan Türkiye'de ise Ferhat Abdi Şahin olarak bilinen terörist, YPG'nin ABD ile Türkiye arasındaki mutabakata uyduğunu söyledi.

Reuters’ın olarak geçtiği habere göre, ABD’li bir yetkili, YPG terör örgütünün yöneticisi konumundaki Mazlum Kobani ile görüştü ve Kobani, YPG’nin bölgeden çekildiğini söyledi.

120 SAATİN DOLMASINA AZ BİR SÜRE KALMIŞTI

YPG terör örgütünün yöneticisi konumundaki Mazlum Kobani ile görüştüğünü belirten ABD’li bir yönetici, teröristlerin 120 saat dolmadan 30 kilometrelik güvenli bölgeden çekildiğini açıkladı.

Seçiniz...

Etiketler abd ypg reuters bölge