Disney 100 bini aşkın işçiyi işten çıkardı

Disney 100 bini aşkın işçiyi işten çıkardı
Güncelleme:

Corona virüsü salgını nedeniyle ABD ve Avrupa'daki tema park ve otelleri kapalı olan ABD'li eğlence devi Walt Disney, 100 binden fazla işçisini bu haftadan itibaren ücretsiz izne çıkarıyor.

ABD merkezli eğlence şirketi Walt Disney, bu haftadan itibaren 100 binden fazla işçiye maaş ödemelerini durduracak. Bu rakam, şirketin toplam iş gücünün yaklaşık yarısına denk geliyor.

Financial Times’ın haberine göre, dünyanın en büyük eğlence şirketi olan Disney, corona virüsü salgını nedeniyle ortaya çıkan ekonomik sorunları aşmak için maliyetleri kısmaya karar verdiği belirtildi.

AYDA 500 MİLYON DOLAR TASARRUF

Karantina önlemleri kapsamında ABD ve Avrupa’da yaklaşık 5 haftadır kapalı olan tema park ve otellerindeki 100 bin işçiye ücret ödemeyi durduracak olan şirket, diğer önlemlerle birlikte ayda 500 milyon dolar tasarruf etmeyi planlıyor.

FT, NBCUniversal ve Warner Media gibi diğer tema park sahiplerinden farklı olarak işçilere ücret ödememe kararının şirketin itibarına ciddi zarar verebileceğine işaret etti.

İŞSİZLİK MAAŞINA BAŞVURACAKLAR

Ücretleri dondurulan Disney çalışanlardan maddi destek için devlete başvurmalarını istedi.

Şirketin, üst yönetim için bonus ödemelerinden ve 1,5 milyar dolarlık kâr dağıtımından vazgeçmemesi ise dikkat çekiyor.

BTIG’den analist Rich Greenfield, Disney’in geçen ay yeni krediler aldığını ve şirketin 20 milyar dolarlık nakde sahip olduğunu belirterek, “Bu şirketin işçi çıkarmadan devam etmesini finanse edebilirdi” dedi.

Etiketler Walt Disney disney