Disney tema parkın 43 bin çalışanı işten çıkarılıyor

Disney tema parkın 43 bin çalışanı işten çıkarılıyor
Güncelleme:

Korona virüsü salgını nedeniyle 16 Mart’tan beri kapalı olan Orlando’daki Walt Disney Dünyası’nın 43 bin çalışanı işini kaybetmek üzere.

Forbes’a göre, Orlando Magic Kingdom tema parkı, işçi sendikalarıyla bir anlaşma imzaladı ve işten çıkarmaları 19 Nisan’da yürürlüğe koyacak. Çalışanların çoğunun güvenlik görevlileri ve tesislerin işletilmesinde görev alan işçiler olduğu öğrenildi.

TEMA PARK AÇILMADI

Disney’in işten çıkarılan işçilerin sağlık sigortalarını bir yıla kadar ödeyeceği ve şirketin ihtiyacı olan tüm çalışanlar için korona virüsü testi için ödeme yapmayı kabul ettiği öğrenildi.

Daha önce 1 Nisan’da açılması planlanan Disney’in tema parkları Disney World ve Disneyland’in, korona virüsü salgınının sürmesi nedeniyle kapalı kalmaya devam edeceği duyurulmuştu. Disney’in dünyanın farklı yerlerinde bulunan tema parklarını yeniden ne zaman açacağı henüz bilinmiyor.

Walt Disney şirketinden yapılan açıklamada, “Bu, benzeri görülmemiş salgın hastalık nedeniyle uzmanlar ve hükümet yetkilileri tarafından verilen talimatlara uygun olarak, Disneyland Resort ve Walt Disney World Resort bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacaktır” ifadesine yer verilmişti.