DSÖ heyeti bir yıl sonra Çin'e gidiyor

DSÖ heyeti bir yıl sonra Çin'e gidiyor
Güncelleme:

DSÖ, koronavirüsün ilk başladığı yer olan Çin'e tam bir yıl sonra heyet gönderiyor. Heyet, virüsün kaynağını araştırmak için Ocak ayında incelemeler yapacak.

Dünya Sağlık Örgütü'nden bir heyet, koronavirüsün kaynağını araştırmak için salgının çıkış noktası Çin'e gidecek.

Reuters'ın haberine göre, 12 ile 15 uluslararası uzmandan oluşan bir ekip, Çinli araştırmacılar tarafından toplanan insan ve hayvan örnekleri de dahil olmak üzere kanıtları incelemek Vuhan'a hareket edecek.

HEYET 6 HAFTA İNCELEME YAPACAK

Heyette bulunan üyelerden Danimarkalı Thea Fischer, toplam altı haftalık bir görev için yılbaşından hemen sonra hareket edeceğini söyledi.

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) Hazırlık ve Dayanıklılık Bölümü Başkanı Dr. Keith Hamilton da "Misyonun çok yakında gerçekleşeceğini tahmin ediyorum" açıklaması yaptı.

 Reuters'a konuşan DSÖ sözcüsü Tarık Jasareviç ise uluslararası ekibin mümkün olan en kısa sürede gitmek için lojistik düzenlemeler üzerinde çalıştığını söyledi. Jasareviç "Heyetin Ocak ayında seyahat etmesini umuyoruz" dedi. 

ABD başta olmak üzere dünya genelinde çok sayıda ülke Çin'i virüsün çıktığı ilk dönemde durumun boyutunu gizlemekle suçlamıştı.