Dünyada bir ilk! Markette koronavirüs aşısı yapılacak

Dünyada bir ilk! Markette koronavirüs aşısı yapılacak
Güncelleme:

İngiltere'de toplu aşılamada yeni dönem başlıyor. 25 Ocak itibariyle ilk kez süpermarketlerde koronavirüs aşısı yapılacak.

İngiliz Süpermarket zinciri ASDA, Kovid-19 aşısı sunan ilk market oldu.

Pfizer-BioNTech aşısına ilk onayı veren ve toplu aşılama programına ilk geçen ülke olan İngiltere’de çalışmalar hızlanıyor. AstraZeneca ve Moderna aşılarına da onay verilen ülkede, ilk olarak sağlık çalışanları ve risk grubundaki yaşlılar aşılanıyor.

Daha çok kişiye ulaşmak için dozlar arasındaki sürenin uzatılması tartışmalarının da yürütüldüğü İngiltere’de, aşı merkezleriyle ilgili önemli bir adım atıldı.

İngiltere'de koronavirüs ile mücadele kapsamında ülke çapında aşı merkezleri genişletilirken, ASDA süpermarket zincirinin Kovid-19 aşısı uygulayacak ilk süper market olacağı duyuruldu.

İngiltere Sağlık Servisi (NHS) tarafından yapılan açıklamada, ASDA'nın Birmingham mağazasının içindeki eczane bölümünde bir aşı merkezi işletileceği belirtilerek, merkezin, ASDA’nın nitelikli personeli tarafından yönetileceği aktarıldı.

Market yetkilileri de aşı merkezinin haftanın 7 günü boyunca 08.00-20.00 arasında hizmet vereceğini söyledi.

ASDA’nın İcra Kurulu Başkanı Roger Burnley, "Bu hizmeti sunmaktan gurur duyuyoruz. NHS ve hükümet tarafından yürütülen aşılama programının yaygınlaştırılmasına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz" dedi.

Birmingham mağazasındaki eczane bölümünde oluşturulacak merkezde aşı olabilmek için NHS aracılığı ile randevu alınması gerektiğini belirten ASDA, aşı merkezlerine doğrudan başvuru yapılmaması konusunda halka uyarıda bulundu.

Marketin diğer şubelerinde de aşı merkezlerinin kurulabilmesi için İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS) ile çalışıldığı ifade edildi.