Erdoğan o lideri görünce salona girmedi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda Mısır'ın darbeci lideri Sisi'yi görünce salona girmedi. Erdoğan, daha önce Sisi için ''Aynı masada oturmam'' demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'da dünyanın gündemine damga vuran bir bir konuşma yaptı. Çok sayıda devlet başkanının hitap ettiği Genel Kurul'da Muhammed Mursi'yi darbe ile devirerek başa gelen Mısır'ın lideri Abdulfettah el Sisi de yer alıyordu. Ancak Erdoğan, geçen yıl yaptığı gibi bu yıl da Sisi'yi görünce salona girmekten vazgeçti.

Erdoğan o lideri görünce salona girmedi - Resim : 1

GEÇEN YIL DA SALONA GİRMEMİŞTİ
Gazeteci Razi Canikliğil'in aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'de ABD Başkanı Donald Trump'ın masasında Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el Sisi'yi görünce salona girmedi. Sisi geçen yıl da o masadaydı ve Erdoğan salondan çıkmıştı. Masada BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da yer aldı.

Erdoğan o lideri görünce salona girmedi - Resim : 2

"SİSİ'YLE AYNI MASADA OTURMAM" DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BM) gerçekleştiği New York'ta, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un verdiği yemeğe Sisi'yle aynı masaya verildiği için katılmamış ve "Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştıramam" diyerek tepki göstermişti.

Seçiniz...