Erdoğan, Obama ile görüştü

Erdoğan, Obama ile görüştü
Güncelleme:

Paris'te İklim Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile bir araya geldi.

Fransa’da gerçekleştirilen BM İklim Değişikliği Zirvesi’ne katılmak üzere Paris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Erdoğan ve Obama'nın başkanlık ettiği heyetler arası görüşmenin ardından iki lider masadan açıklama yaptı. 

Reuters’ın haberine göre, Obama görüşme sonrası, “Savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye ile Rusya’nın nasıl bir arada çalışabileceğini ele aldık” dedi. ABDBaşkanı Obama, "Türkiye’nin kendini savunma hakkını destekliyoruz" diye konuştu.

AFP ise Obama'nın "Hepimizin ortak bir düşmanı var. Bu da IŞİD" şeklindeki sözlerine yer verdi. ABD Başkanı'nın "bu tehdit üzerine odaklanılması" gerektiğini söylediği aktarıldı.

"BİZİ DE ÜZÜYOR"

Anadolu Ajansı'na göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Türkiye Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptık. Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir" dedi.

ABD'nin Paris'teki OECD Daimi Temsilciliğinde yapılan basına kapalı görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız da katıldı.