Ermenistan altın madenine göz dikti! İade etmek istemiyor

Ermenistan altın madenine göz dikti! İade etmek istemiyor
Güncelleme:

Ermenistan, Rusya ve Ermenistan arasında 9 Kasım’da imzalanan anlaşma ile Azerbaycan'a verilen Kelbeçer bölgesini iade etmek istemiyor.

Ermeniler, Azerbaycan askerlerinin de yer aldığı Kelbeçer bölgesi ile ilgili iddiaları sürdürüyor. Ermenistan 28 yılı aşkın süredir yağmaladıkları Azerbaycan’ın Kelbeçer bölgesindeki “Söyüdlü (Zod)” altın madenini iade etmek istemiyor.

Kelbeçer ile Ermenistan’ın Vardenis bölgesi arasındaki "sınırın kapatıldığını" gösteren fotoğraflar ve videolar Ermeni medyasında yayınlanmaya başlandı. Ermeni tarafı sözde sınıra kapı koyarak kırmızıya boyadı. Ancak bu nokta Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerçek devlet sınırından uzakta yani Kelbeçer ilinin içinde bulunuyor. Ermenistan, bu planıyla topraklarının yaklaşık yüzde 70’i olan Azerbaycan sınırları içindeki Söyüdlü altın yatağını elinde tutmak istiyor.

Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na göre Söyüdlü sahasının sanayi rezervinin 112,5 ton olduğu belirtildi. Bakanlık açıklamasında, Kelbecer bölgesindeki mevcut sahaların rezervlerinin yeniden incelenerek, değerlendirileceğini vurguladı.