Ferid Şahbazlı'dan Haydar Aliyev açıklaması !

Ferid Şahbazlı'dan Haydar Aliyev açıklaması !

Azerbaycan Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferid Şahbazlı haber3.com'a Haydar Aliyev'le ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.

Azerbaycan Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferid Şahbazlı, haber3.com'a Haydar Aliyev'le ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.

Azerbaycan'ın tüm dünyaya örnek olan devlet gencler politikasının temeli Ulu Önder Haydar Aliyev tarafından atıldı.

"Azerbaycanın Ulu Önderi  Haydar Aliyev güçlü ve bağımsız Azerbaycan'ın mimarı, milli devletçiliyimizin güçlendirilmesinde önemli olan ve bugün tüm halkımızın etrafında birleştiği azerbaycançılıq ideolojisinin kurucusudur. Haydar Aliyevin olağanüstü hizmetleri sayesinde ülkemiz için oldukça zor ve karmaşık koşullar döneminde Azerbaycan devletçiliği yok olmaktan kurtuldu, tüm dünyada demokratik , hukuki, dünyevi devlet nüfuzu kazandı ".

Bu sözleri Azerbaycan İslahatçı Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı Haydar Aliyev'in doğumunun 93. yıldönümü ile ilgili görüşlerini paylaşırken söyledi. F.Şahbazlı kaydetti ki, bugün Azerbaycan'ın tüm dünyaya örnek olan devlet gençler politikasının temeli Ulu Önder Haydar Aliyev tarafından atıldı: "Milli Liderimizin halkın tekidli talebi ile ikinci kez iktidara gelişinden sonra Azerbaycan'da Gençlik ve Spor Bakanlığı oluşturuldu, gençlikle ilgili çeşitli devlet programları kabul edildi, gençlik kongrelerinin geçirilmesine başlandı. 2 Şubat Gençlik Gününün tesis edilmesi Ulu Önder'in Azerbaycan gençliğine en büyük armağanıdır ".

Ferit Şahbazlı kaydetti ki, esası Ulu Önder Haydar Aliyev tarafından konulan devlet gençlik politikası bugün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından oldukça başarıyla sürdürülüyor: "Ona gösterilen ilgi yüksek değerlendiren Azerbaycan gençliği daima devletçiliyin yanında olup, bundan sonra da kendi faaliyetleri ile kendisine gösterilen güveni doğrultmağa çalışacaktır ".