FETÖ'nün gerçek yüzünü anlatan belgeselde şok ayrıntılar

FETÖ'nün gerçek yüzünü anlatan belgeselde şok ayrıntılar
Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in FETÖ lideri Fethullah Gülen'in gerçek yüzünü anlatmak için hazırladığı belgeselle ilgili ayrıntılar su yüzüne çıkmaya başladı.

Rusya ilişkileri nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kalan Michael Flynn’in sahibi olduğu Flynn Intel Group, söz konusu belgeseli Türk iş adamı Ekim Alptekin’e ait Hollanda merkezli danışmanlık şirketi Inovo BV’den aldığı 530 bin dolarlık ödeme kapsamında yapacaktı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlanan bu belgeselin hiçbir zaman tamamlanmadığı ve dağıtılmadığına ilişkin bilgiler, Flynn’in şirketi tarafından Adalet Bakanlığı’na Mart ayında sunulan belgelerle ortaya çıkmıştı. Fakat röportajlardan oluştuğu belirtilen belgeselde, kimlerin yer aldığı bilinmiyordu.

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, yarım kalan belgeselin ham görüntülerine ulaştı. Belgeselde yer alan isimlerin ise VICE News eski muhabiri David Enders ile mülakatları yapacak olan eski CNN spikeri Rudi Bahtiyar olduğu anlaşıldı.

FETÖ'nün gerçek yüzünü anlatan belgeselde şok ayrıntılar - Resim : 1

Belgesel kapsamında Bahtiyar, FETÖ’nün kumpas davalarında tutuklu kalan Genelkurmay Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin ile gazeteci Nedim Şener ile mülakat yaptı. Enders’a toplam 3 bin 400 dolar, Bahtiyar’a ise 1200 dolar ödeme yapıldı.

Flynn Intel Group, söz konusu projenin tamamlanmasının ardından dağıtılması ve ulusal kanallarda yayınlanmasını sağlamak için Washington’ın en etkili danışmanlarından Jim Courtovich’in sahibi olduğu lobicilik şirketi SGR LLC’yi tuttu.

Adalet Bakanlığı’na sunulan belgelerde Flynn Intel Group’un bu şirkete ikisi Ekim, biri de Kasım ayında olmak üzere üç defada “halkla ilişkiler” açıklamasıyla toplam 40 bin dolar ödeme yaptığı görülüyor.

Flynn Intel Group’la Ağustos ayında anlaşan Inovo BV’nin sahibi Alptekin ise WSJ’ye yaptığı açıklamada, Gülen’in yarattığı tehdidin ABD’ye anlatılması amacıyla bu belgeselin gündeme getirildiğini söyledi.

Alptekin, Flynn Intel Group’a yapılan ödemelerin kendi şirketinden gönderildiğini fakat Türk hükümeti için çalışmadığını savunmuştu.

FETÖ'nün gerçek yüzünü anlatan belgeselde şok ayrıntılar - Resim : 2

WSJ’ın haberinde, belgesel projesinin Kasım 2016 içerisinde Flynn’e ulusal güvenlik danışmanlığı teklifinin resmen yapılmasından iki gün önce rafa kaldırıldığı belirtiliyor.

Ancak ABD’de, Rusya ve Türkiye ile bağlantılarının Beyaz Saray’da görev yaptığı dönemde Flynn’i etkileyip etkilemediği büyük merak konusu…

Mike Flynn, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kilyask ile henüz resmi bir görevi bulunmazken, Moskova'ya uygulanan yaptırımlara ilişkin görüştüğü yönündeki iddialar gölgesinde görevinden ayrılmıştı. Şubat ayında istifa etmek zorunda kalan Flynn, bu pozisyonda sadece 24 gün kalabilmişti.

ABD lideri Trump’ın başı son günlerde Flynn üzerinden ciddi derde girmişti. New York Times gazetesi, Başkan Trump'ın, görevden aldığı FBI Direktörü James Comey'den, Michael Flynn'in Rusya'yla bağlantılarına ilişkin ilgili yürütülen soruşturmayı kapatmasını istediğini iddia etmişti.

Sözcü