Genç anneden oğlu için kampanya

Genç anneden oğlu için kampanya

Genç anne, 'cücelik' teşhisi konulan oğlu için kampanya başlattı.

Genç anne 'cücelik' teşhisi konulan oğlunun sevimli bir videosunu Facebook sayfasında paylaştı, yüzlerce nefret ve destek mesajı geldi.

Yarraka Bayles adlı  genç kadın , oğlunun komik surat ifadeleri yaparken görüntülendiği bir videosunu paylaştı. Bunu yaparken tek amacı oğlunun yaşadığı 'cücelik' hakkında farkındalık yaratmaktı. Ancak Bayles'in videosuna insanlar tarafından ağza alınmayacak hakaretler yağdırıldı. Hürriyet'in haberine göre, 50 bin kişi tarafından izlenen video ise daha sonra yayıldı ve bu kez de destek mesajları gelmeye başladı.

fft107_mf5757718.jpeg

Küçük çocuğa tıpta 'dwarfizm' adıyla geçen cücelik ya da bodurluk teşhisi, doğduktan üç gün sonra koyuldu. Anne Bayles, sokakta oğlunun insanlar tarafından sürekli gözlendiğini fark edince bir kampanya başlatmaya karar verdi.
Genç anne "Oğlum sokakta gezerken insanların ona baktığını fark ediyor. Ama bazı insanlar gerçekten enerjini harcamaya değmez. İleride belki görünüşü yüzünden yargılanacak ancak ben bunun olmaması için bir farkındalık kampanyası başlatmaya karar verdim" diyor.

201509091421_cocuk.jpg

'NE ÇİRKİN BİR ÇOCUKSUN'

Oğlunun aynada kendisiyle eğlendiği videoyu paylaşınca ise bazı insanlardan hakaret dolu mesajlar aldı. "Ne çirkin bir çocuk", "Sen çirkin bir b..un", "Hiç bu boyda bir çocuk kafası gördünüz mü?" şeklinde mesajlar alınca bu kez bir grup da destek mesajları yağdırmaya başladı.

201509091422_cocuk2.jpg

Olay sosyal medyada büyüyünce anne Yarraka Bayles, "Kimse çocuğu ile ilgili bu kadar çirkin mesajlar almak istemez. Ancak bu tepkiler benim kampanyamı daha önemli bir hale getirdi. Farkındalık yaratmam artık çok daha önemli. Şimdi bunun için daha çok çalışacağım" diye konuştu.

Etiketler anne cüce