Genç bakanın sütyeni olay oldu !

Genç bakanın sütyeni olay oldu !
Güncelleme:

Fransa'da genç Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem'in Meclis'te sütyenini gösteren dekoltesi olay oldu.

Fransa'da genç Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem, ortaokul müfredatında yapılacak değişikliklere yönelik soruları yanıtladığı Meclis oturumunda sütyenini açık eden göğüs dekoltesi ve sürdüğü ruj nedeniyle sağcıların sert eleştirilerine maruz kaldı.

İngiliz Daily Mail'in haberine göre; sağcı yazar ve siyasetçi Jean-Paul Brighelli, Fas asıllı 38 yaşındaki Bakan'ın "Millet Meclisi'nde sorulara yanıt vermekten kaçınmak için kıyafetini ve mürdüm eriği renkli rujunu 'perde' olarak kullandığını" öne sürdü. 

Fransız dergisi Le Point'teki makalesinde, "Bu, evren kadar eski bir halkla ilişkiler stratejisi. Ballaud-Belkacem'in, Meclis'te hükümete soru sorulurken, kırmızı ruju ve küpeleriyle 'sis perdesi' yaratılması amaçlanıyordu" yazan Brighelli'ye Kabine'den sert tepki geldi.

56433a4a67b0a93d0c6f4f43.jpg

DEĞERSİZ VE VAHİM BİR MAKALE

Kadın halklarından sorumlu Bakan Pascale Boistard, Brighelli'yi tüm kadınları aşağılamak anlamına gelen 'cinsiyetçi saldırılar' yapmakla suçladı.

Avrupa Bakanı Harlem Desir de Le Point'e yaptığı açıklamada, Brighelli'nin makalesinin 'değersiz ve vahim' olduğunu söyledi. 

TWITTER'DAN DESTEĞE TEŞEKKÜR

Genç Bakan Balkacem ise Boistard'a Twitter üzerinden teşekkür ederek, "Sizleri bu sapık ruhla daha fazla uğraşmamaya davet ediyorum. Çünkü hiç değmez" yazdı.

Balkacem, geçen hafta ortaokul müfredatıyla ilgili planlanan değişiklikleri Meclis oturumunda savunmuştu. Genç Bakan, dantelli siyah sütyeninin ucu elbisesinden görününce, eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

56433c2867b0a93d0c6f4f6c.jpg