Hem suçlu hem güçlü ! O kameraman dava açıyor

Hem suçlu hem güçlü ! O kameraman dava açıyor

Polisten kaçan mültecilerin kaçmasını engelleyen bir kameraman, mülteci ve Facebook'a dava açmaya çalışıyor.

Polisten kaçan sığınmacılara çelme takarak düşürdüğü görüntüler basına yansıyınca tüm dünyada büyük tepki çeken Macar kameraman şaşırtan bir karar aldı. Kameraman Petra Laszo şimdi Macaristan sınırında çelme taktığı sığınmacıyı dava etmeye hazırlanıyor.

Rus gazetesi Izvestia'ya konuşan Laszo düşürdüğü sığınmacının polise ilk verdiği ifadeyi değiştirdiği için şikayetçi olacağını belirtti.

Hürriyet'in haberine göre Macaristan’ın güneyinde, Sırbistan sınırına yakın Roszke kentinde polisten kaçan genç bir mülteciyi tekmeleyen Laszlo, mülteci bir kıza ise çelme takmıştı. Lazso bu olay üzerine işinden çıkarılmıştı.

Uluslararası toplum tarafından sert bir biçimde eleştirilen Laszo, Facebook'u da dava edeceğini belirtti. Laszo, Facebook'ta kendisine destek veren sayfaların bir bir kapatıldığını buna karşın tehdit içeren sayfaların kaldırılmadığından şikayetçi olduğunu belirtti.

Amacının sadece polise yardım etmek olduğunu ancak hayatının mahvolduğunu kaydeden Laszlo, “Ben ve eşim, Facebook’un durumumda büyük bir rol sahibi olduğunu düşünüyoruz. İnsanların bana karşı hırçınlaşmasına yardımcı oldu” diye konuştu.