Henüz 14 yaşında... Koca ülkeyi o yönetecek !

Henüz 14 yaşında... Koca ülkeyi o yönetecek !
Güncelleme:

İspanya'nın varislerinden biri olan ve 14 yaşında olan Prenses Leonor, babasıyla birlikte hareket ederek görev bilinciyle yetişiyor...

O henüz 14 yaşında ama daha şimdiden omuzlarında pek çok yaşıtının hayal bile etmeyeceği bir sorumluluk var. Koskoca bir ülke zamanı geldiğinde onun yönetimine geçecek.

O yüzden de daha küçük yaşlarından itibaren bu görevin bilinciyle yetişiyor. Kürsülere çıkıp konuşma yapıyor, ödül törenlerinde ödül dağıtıyor. Kimi zaman da ülkesine gelen resmi konukları ağırlıyor. Elbette yanında hep, yerini ona bırakacak olan babasıyla birlikte.

Avrupa'nın en çok ilgi çeken kraliyet ailesi Londra'da yaşıyor olabilir. Ama birkaç yıl sonra özellikle de Buckingham Sarayı'nın gelinleri ciddi rakiplerle karşılaşacaklar. Düşes Kate ve Düşes Meghan'ın iki tane rakibi olacak. Çünkü İspanyol kraliyet ailesinin iki küçük prensesi Leonor ve kardeşi Infanta Sofia. Yani İspanya Kralı Felipe ile kraliçe Letizia'nın kızları.

Asturias Prensesi unvanını taşıyan ve bugün 14 yaşında olan Leonor, babasından sonra tahtı devralacak. O yüzden de daha şimdiden yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları var. 14 yaşındaki Prenses Leonor, babası ve annesiyle birlikte sık sık resmi görevlere katılıyor, dünya kamuoyu ona daha şimdiden alışıyor.

Babası kral olsa da Prenses Leonor'un annesi Letizia Ortiz, modern çağların külkedilerinden biri. Gazetecilikten haber spikerliğine geçen Letizia Ortiz Rocasolano, 2003 yılında ülkenin veliaht prensi Felipe'nin kalbini çaldı.

Aslında bu durum önceleri hatırı sayılır bir kriz yarattı. Çünkü Letizia Ortiz, soylu bir aileden gelmiyordu. Dahası evlenip boşanmıştı. Ama ne olursa olsun hem prens hem de Ortiz kararlıydı, aşkları engel tanımayacak kadar büyüktü. Çift 22 Mayıs 2004'te görkemli bir törenle evlendi.