Henüz 8 yaşında ama... Üniversite sınavını kazandı

Henüz 8 yaşında ama... Üniversite sınavını kazandı
Güncelleme:

Moskova'da yaşayan sekiz yaşındaki Alisa Teplyakova adlı kız çocuğu, Rusya'da YEGE tabir edilen üniversiteye giriş sınavını başarıyla vererek 11'nci sınıftan, yani liseden mezun olma hakkı kazandı.

Moskova'da yaşayan sekiz yaşındaki Alisa Teplyakova adlı kız çocuğu, Rusya'da YEGE tabir edilen üniversiteye giriş sınavını başarıyla vererek 11'nci sınıftan, yani liseden mezun olma hakkı kazandı. Lenta haber portalı, Teplyakova'nın bir yıl önce de 9'uncu sınıfı bitirmiş sayılma hakkı kazandığını yazıyor.

Alisa'nın ilk tercihinin Moskova Delvet Üniversitesi (MGU) Psikoloji Fakültesi'nde okumak olduğu öğrenildi. Ancak küçük kızın ekoloji ve bioenformasyon gibi konulara da merak duyduğu ve nihai kararını vermediği bildiriliyor.

Teplyakov ailesinin yedi çocuğu da evde eğitim aliyor ve diğer çocuklar arasında da lise sınavlarını erkenden verenler bulunuyor.  

Alisa'nın 5 yaşındaki kardeşi Leya, geçtiğimiz yıl Rusya'nın en küçük ilkokul öğrencisi ünvanını kazanmıştı.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, çocukların babası Yevgeni Teplyakov, çocukların evde okulda geçirilen süreden daha az bir süreyi ders başında geçirdiğini söyledi.

Alisa'nın anne ve babası da MGU mezunu.

Ancak haber Rusya kamuoyunda temkinle karşılandı. Pek çok kişi, çocukların erken yaşta böyle bir yükün altına girmiş olmalarının ileride sakınca doğurabileceği görüşünde. Çocuk piskologları, çocuklarının "gerçek hayatta" bu stresi kaldıramayacağı görüşünde. 

Baba Teplyakov ise çocukların "süper zekalı" olmadıklarını, sadece Sovyet geleneğine dayanan "sağlam bir eğitimden geçtiklerini" söylüyor.