Hizbullah artık 'terör örgütü' !

Hizbullah artık 'terör örgütü' !
Güncelleme:

Körfez İşbirliği Konseyi'nin ardından Arap Birliği de Hizbullah'ı 'terör örgütü' ilan etti.

Körfez İşbirliği Konseyi'nin ardından Arap Birliği de Lübnanlı Hizbullah'ı 'terör örgütü' ilan etti. Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısında 22 ülkeden 20'si kararı destekledi. Lübnan ve Irak 'çekincelerini' belirtti.

Arap Birliği'ne üye 22 ülkenin dışişleri bakanlarının toplantısından bölge için kritik bir karar çıktı. Birliğe üye 20 ülkenin lehte oyuyla Lübnan Hizbullah'ı 'terör örgütü' ilan edildi.

Toplantı sonrası basına açıklama yapan Bahreynli diploman Vahid Mübarek Sayar, "Arap Birliği'nin hemen hemen tüm üyeleri kararı destekledi. Lübnan ve Irakçekincelerini belirtti" dedi.

2 Mart günü Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi, Hizbullah'ı 'terör örgütleri listesi'ne almıştı.

Alınan bu karar öncesinde, geçen hafta, Suudi Arabistan, Lübnan ordusuna yapmayı taahhüt ettiği 3 milyar dolarlık yardımı iptal etmişti.

Körfez İşbirliği Konseyi, 2013 yılında da Suriye'deki iç savaşta rejime destek verdiği gerekçesiyle Hizbullah üyelerine yaptırım kararı almıştı.

Reuters