İki camideki katliamın görüntüleri kan dondurdu

İki camideki katliamın görüntüleri kan dondurdu
Güncelleme:

Yeni Zelanda'da 40 kişinin öldüğü, 48 kişinin de yaralandığı saldırının görüntüleri dehşete düşürdü.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında Al Noor Camisi ve Linwood Camisi'ne silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında Al Noor Camisi'nde, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi.

40 kişinin öldüğü, 20'si ağır olmak üzere 48 kişinin de yaralandığı katliamın görüntüleri kan dondurdu. İskoç bir aileden gelen ve Avustralya'da doğan Brenton Tarrant isimli saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı.

Saldırıyı bilgisayar oyunlarına benzer şekilde gerçekleştirdiği gözlenen saldırganın, saldırı sırasında silahın şarjörünü birçok kez değiştirdiği görülüyor. Aracından inen saldırgan caminin kapısından girer girmez ateş etmeye başlıyor.

İŞTE CAMİDEKİ KATLİAMIN GÖRÜNTÜLERİ

Saldırıdan hemen sonra sosyal medyadan canlı yayına devam eden saldırgan, saldırıyı aslında Christchurch’ün yaklaşık 30 kilometre güneybatısında bulunan bir kasabadaki camiye yapmayı planladığını belirtiyor. Fakat bu Al Noor ve Linwood camilerinin kiliseden dönüşürüldüğünü fark edince bunun bir saygısızlık olduğunu düşündüğü için buraya yaptığını belirtiyor.

Seçiniz...