İngiltere'den flaş YPG açıklaması: Rakka operasyonu onlarla...

İngiltere'den flaş YPG açıklaması: Rakka operasyonu onlarla...
Güncelleme:

İngiltere Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile telefonda görüştü. Görüşmede Rakka operasyonu da gündeme geldi.

Savunma Bakanı Fikri Işık'la telefon görüşmesi yapan İngiltere Savunma Bakanı Fallon, YPG ile Rakka operasyonunun yanlış olacağını söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı Micheal Fallon ile Milli Savunma Bakanı Bakan Fikri Işık, akşam saatlerinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

KATILAMADIĞI İÇİN AFFINI İSTEDİ

Görüşmede Fallon, İDEF 2017 fuarına çok arzu etmesine rağmen İngiltere'de ilan edilen erken seçimler nedeniyle gelemediğini, bununla birlikte Türkiye ile İngiltere anasında Milli Muharip Uçak TF-X projesi başta olmak üzere son dönemde önemli savunma sanayi projelerinde işbirliğinin ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

SURİYE VE YPG KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Bu vesileyle iki bakan Suriye'deki son durum hakkında kısaca görüş alışverişinde bulundu. Bakan Işık bilhassa Rakkaoperasyonunun terör örgütü PKK nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG ile planlanmasının yanlış olacağını ve bunun yol açabileceği sakıncaları muhatabının dikkatine bir kez daha getirdi.

İNGİLİZ BAKAN'DAN TÜRKİYE'YE DESTEK

NTV'nin haberine göre İngiliz Bakan, bu konuda Türkiye'ye destek vererek "YPG ile Rakka operasyonu yanlış olur" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'A ÖVGÜ

Fallon bugün Londra'da Somali için düzenlenmekte olan ve oturumu yönettiği uluslararası konferansta Başbakan Yıldırım'ın çok etkileyici ve içerikli bir konuşma yaptığını, Türkiye'nin Somali'ye yaptığı katkıların ulaştığı seviyenin takdir edildiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım'dan İngiltere mesajıBaşbakan Yıldırım'dan İngiltere mesajı

 

Seçiniz...