İnsanları cnalı kalkan yaptılar !

İnsanları cnalı kalkan yaptılar !
Güncelleme:

Ceyş'ül İslam, Suriye'de Alevi ve Suriye askerlerini kafeslere koyarak canlı kalkan yaptığı görüldü.

Ceyş'ül İslam (İslam Ordusu) adlı örgüt, esir tuttuğu Suriye askerleri ve Alevi sivilleri kafese koyarak canlı kalkan yaptı. Olayın videosu sosyal medyada büyük tepki çekti.

Daha önce ‘ılımlı’ olarak nitelendirilen Ceyş’ül İslam (İslam Ordusu) adlı örgüt, Suriye’nin başkenti Şam’ın kuzeydoğusundaki Doğu Guta’da esir tuttuğu Suriye askerleri ve sivil Alevileri kafese koyarak canlı kalkan yaptı. Olayın videosunda insanların kafeslerle kamyon arkasında olduğu ve hükümetin hava saldırılarına karşı kalkan olarak kullanıldıkları görüldü.

Reuters’ın haberine göre, Esad karşıtı örgütlere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, kafese koyulanların askerler ve aileleri oldukları ifade edildi. Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ceyş’ül İslam, aralarında ailelerin de bulunduğu esirleri ve kaçırdıklarını canlı kalkan olarak kullanıyor” dedi.

fft107_mf6313940.jpeg

AFP’nin haberine göre, videoda kafesteki kadın ve erkekler hükümet güçlerinden Doğu Guta’ya “saldırıları durdurma” çağrısında bulunuyor. Kamyon dışındaki bir genç ise, “Sizin kadınlarınız bizim kadınlarımız. Eğer benim annemi öldürmek istiyorsanız, onları da öldüreceksiniz” diyor.

MEZHEPÇİ SÖYLEM

İslam Ordusu, Temmuz'da 18 IŞİD militanını infaz ettiği 20 dakikalık bir video yayınlamıştı. Videoda, İslam Ordusu militanlarının tıpkı IŞİD gibi mezhepçi bir söylem kullandığı dikkat çekmişti.