İnsanların büyüttüğü şempanze diğer maymunların kafesine konuldu! Sonrası korkunç

İnsanların büyüttüğü şempanze diğer maymunların kafesine konuldu! Sonrası korkunç
Güncelleme:

İran'da hayvanat bahçesi çalışanları tarafından büyütülen şempanze, diğer maymunların arasına konuldu. Ancak diğer maymunlar, aralarına almadıkları şempanzeyi döverek öldürdü.

İran'da annesi tarafından terk edilen Baran adlı şempanze, tek başına hayatta kalamayacağına karar verilmesinin ardından Sweetwaters Şempanze Koruma Alanı'na nakledildi. Baran burada hayvanat bahçesi bakıcıları tarafından büyütüldü.

SADECE İNSANLARI GÖRDÜ
Baran adlı şempanze, doğumunun ardından yetişkin bir şempanze haline gelene kadar sadece insanları görerek büyüdü ve bu ortamda yetişti. Ancak Baran'ın daha sonra kendi türü ile birlikte yaşamasına karar verildi.

AŞAMA AŞAMA İLERLENDİ
Baran'ın diğer maymunlarla aynı kafese konulması aşama aşama gerçekleştirildi. 90 günlük alışma sürecinin ardından Baran, diğer maymunlarla aynı kafese alındı ancak diğer maymunlar, düşman olarak gördükleri Baran'ı öldüresiye dövdü. Bakıcılar yetişene kadar ise Baran ağır yaralanmıştı. Baran, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

"BUNU YAPMAK ZORUNDAYDIK"
Hayvanat bahçesi yetkilileri, şempanzelerin doğaları gereği kendi türleri arasında yaşamaları gerektiğini belirterek, "Şempanzeler, sağlıklı ve doğal bir sosyal yaşam için gerekli becerileri kazanmaları adına kendi sosyal grupları içinde yaşaması gereken sosyal canlılardır" açıklaması yaptı. Baran'ın hikayesi herkesi üzdü.

Etiketler İran şempanze maymun