İran, Katar'a yiyecek gönderdi

İran, Katar'a yiyecek gönderdi
Güncelleme:

Katar'a yönelik abluka sonrasında Türkiye'nin ardından İran da 5 uçak dolusu yiyecek gönderdi.

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Libya terörizme destek verdiği gerekçesiyle Katar'la ilişkilerini kesmişti. Katar'a yönelik abluka sonrasında Türkiye'nin yardım hamlesinin ardından İran da yardımda bulundu.

AFP'de yer alan habere göre; İran'ın Katar'a 5 uçak yiyecek gönderdiği belirtildi.

TÜRKİYE'DEN 5 GÜNDE ONLARCA TON GIDA GİTTİ

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre; Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargo ve izolasyona karşın THY'nin geniş gövdeli kargo uçakları Türkiye ile Katar arasında mekik dokumaya başladı. 5 günde azami kargo kapasitesi 69 ton olan THY Kargo'nun Airbus 330 tipi uçakları Doha'ya 10 uçuş yaptı. Uçuşlar İzmir aktarmalı yapılırken uçakların içinde gıda malzemesi olduğu öğrenildi.

Türkiye'den kargo uçaklarıyla gelen tavuk, yumurta, süt ve yoğurt gibi ürünlerin ulaştığını sosyal medya hesaplarından halka duyuran Katar'da marketler, raflardaki Türk ürünlerinin altına da "Türkiye'den hava yoluyla gelen ürünler" diye yazmıştı.

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar krizine dair yaptığı konuşmasında Körfez'deki liderlere ve Körfez halkına uyarılarda bulunmuştu.

İLİŞKİLERİNİ KESTİKLERİNİ AÇIKLAMIŞLARDI

Körfez'deki Katar krizinin ardından, Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn gibi Arap ülkeleri, Katar'la tüm diplomatik ve ticari ilişkilerini kestiklerini açıklamıştı. Krizin ardından Türkiye, Katar'a gıda malzemesi temini konusunda yardımı ilk açıklayan ülke olmuştu.

Habertürk