IŞİD 'kamyonla ezin' emrini bakın nasıl vermiş !

IŞİD 'kamyonla ezin' emrini bakın nasıl vermiş !

Güvenlik uzmanı Metin Gürcan, Fransa'daki bir broşürle verildiğini söyledi.

Güvenlik uzmanı Metin Gürcan, Fransa'daki vahşi katliamın emrinin bir kaç ay önce üç dilde güncelleyerek yayınlanan “Batı’da Nasıl Hayatta Kalınır: Mücahit için Rehber" başlıklı broşürle verildiğini söyledi. Gürcan, bu broşür ile terör örgütü IŞİD'in artık sadece silah, bomba değil, zehirlemeden tutun da araba ile ezmeye kadar her yöntemi ve her aracı kullanma talimatı verdiğine dikkat çekti.

Özel kuvvetler bünyesinde görev yapmış, terörizm, ayaklanma ve ayaklanmaya karşı koyma konularında çalışmalar yürüten güvenlik uzmanı Metin Gürcan, Fransa'da Nice'deki vahşi katliamın, terör örgütü IŞİD'in saldırılarında önemli bir değişime işaret ettiğini söyledi. Gürcan, "IŞİD bir broşür yayınladı. Orada ister zehirle, ister araba ile ez, ister bıçakla. Ne kadar çok zarar verebiliyorsan ver" emri verdiğini ifade etti.

44-019.jpg

SALDIRI BROŞÜRÜ ÜÇ DİLDE YAYINLANDI

Gürcan, bir kaç ay önce  İngilizce, Arapça ve Rusça olarak yayınlanan “Batı’da Nasıl Hayatta Kalınır: Mücahit için Rehber (How to survive in the West: A Mujahid Guide” başlıklı bu broşürün önümüzdeki dönemde nasıl saldırılara maruz kalınabileceğine dair önemli ipuçları barındırdığına dikkat çekti. Gürcan, IŞİD'in tecrübeli kadrolarının, uzun süre üzerinde tartışarak hazırladıkları bu broşürle sempatizanlarına, taraftarlarına ve destekçilerine  “Mahallenize (sözde) Cihadın geldiğini hissettiğiniz an sizin için de harekete geçme anıdır” mesajı verdiğini söyledi.

22-032.jpg

"GEREKİRSE KAFİRLER GİBİ YAŞAYIN"

Gürcan, broşürde sempatizanlarına artık Suriye ve Irak'a gelmelerinin gerek olmadığının anlatıldığını ifade ederek, "Broşürün en başındaki isimsiz ‘Önsöz’ yazısında öncelikle IŞİD’nin sebep olduğu 'İslami ayaklanma' sayesinde Batı dünyasının paniklediği, bu korku ve panik nedeniyle Batı medyasında IŞİD’e karşı yoğun bir karalama kampanyasına girişildiği vurgulanıyor. Önsözde, 'Batılı ülkelerde Suriye ve Irak’taki silahlı Cihad için kendini yeterince hazır hissetmeyen çok fazla sempatizan olduğunun' altı çiziliyor" diye konuştu.Gürcan broşürde anlatılanları şöyle özetledi:

"IŞİD, kendilerini Irak ve Suriye’ye gelmeye hazır hissetmeyen ‘iman sahiplerinin’ aslında bulundukları Batı ülkelerinde de ‘imanları ve davaları’ uğruna yapabilecekleri çok fazla şey olduğunu göstermek istiyor. Broşürde, sezdirmeden nasıl iki kimlikli (biri açık kendi kimlikleri diğeri gizli Cihatçı kimlikleri) hayat sürebileceklerine dair öğretici tavsiyelerde bulunuluyor.  Nitekim Önsöz şu cümlelerle sona eriyor: 'Bu tavsiyelere uyan her Mücahit kendisine bir gizli bir cihatçı kimlik inşa ederek, zamanı gelince Ümmetin çağrısının gereğini yerine getirmek için uyuyan bir hücreye dönüşebilir.'  IŞİD destekçilerinin ‘normal ve sıradan’ bir hayat sürdürmelerinin önemine dikkat çekiliyor. Bunun için de 'kafirler' gibi giyinilebilecekleri, görünüşlerini ve davranışlarını değiştirebilecekleri, Batı’da şüphe uyandıran gerçek isimler yerine popüler takma ad ve kısaltmalar kullanılabilecekleri gibi konular Peygamberimizden hadisler ve Sahabelere atfedilen hikayelerle (menkıbeler) de desteklenerek paylaşılıyor."

DOLANDIRICILIK HELAL!

Gürcan broşürde hırsızlık, dolandırıcılık vb. gibi suçların işlemenin de İslam'a uygun olduğunun anlatıldığını belirterek, "Çünkü IŞİD'e göre Batı'nın zenginliği İslam topraklarını sümürmekten geliyor. Dolayısıyla broşüre göre, internetteki alışveriş sitelerinde, telefonda dolandırıcılık yapmaktan tutun da kimlik hırsızlığı ile para kazanmak, telefon dolandırıcılığı, soygun ve hırsızlık gibi aslında bir Müslümana ‘haram’ olan para kazanma yolları Batı ülkelerinde yaşadıkları müddetçe kendilerine helal" diye konuştu.

'HER TÜRLÜ ARACI KULLANIN'

Gürcan bu broşür ile asıl değişen taktiğin ise saldırı konusunda olduğunu vurguladı. Daha önce bombalama, intihar saldırısı, silahlı saldırı gibi 'askeri' araç ve yöntemleri kullanan IŞİD'in, artık özellikle Batı ülkelerindeki destekçilerine saldırı konusunda her aracı ve yöntemi kullanabilecekleri konusunda emir verdiğini söyledi.Gürcan bu yeni değişen terör saldırısı konseptini şöyle anlattı:

"Bu saldırılar için emir almaya, toplu hareket etmeye de gerek duyulmayacak. Bir kişi Batı'daki 'kafirlere' nasıl zarar vereceğine kendi karar verecek. Suya zehir katma, arabayla ezme, bıçaklama gibi her yöntem kullanılabilir. Burada istenen şey en fazla zararı nasıl verip, ses getirici bir eylem yapılacağı. Nice'deki bu son saldırı gösterdi ki, bundan sonra IŞİD sadece bomba ve silah ile saldırmayacak. Akla gelmeyecek her türlü yöntem ve araç da kullanılacak. Araba çalıp ezecek, bıçaklayacak vb. Bu bakımdan terörle mücadele düşünülürken artık her şeyin IŞİD için bir silah da olabileceğini göz önüne almak gerekiyor."