IŞİD Batı'daki cihatçılar için kitap hazırladı

IŞİD Batı'daki cihatçılar için kitap hazırladı
Güncelleme:

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Batı’da yaşayan cihatçılar için kılavuz e-kitap hazırladı.

İnternet üzerinden dağıtılan kitapta, Batı ülkelerinde yaşayan örgüt üyelerinin dikkat etmesi gereken unsurlar anlatılıyor. Kimlik saklama, bomba yapımı ve silah tedariği gibi konuları ele alan kitabın adı “Batı’da nasıl hayatta kalınır”.

İşte cihatçılara yapılan uyarılar:

1. Kimlik saklama:

Örgüt üyelerine, Müslüman kimliklerini belle etmeme çağrısı yapılıyor. Uzun sakallı cihatçılardan sakallarını kesmeleri istenirken, daha önceden sakal uzatmamış bir örgüt üyesinin, sakal uzatmaması gerektiği belirtiliyor. Koyu renkte başörtüsü takan kadınların ise siyah yerine renkli başörtüleri tercih etmeleri söyleniyor. Ayrıca, isimlerini değiştirmeleri istenen örgüt üyelerinin daha arkadaş canlısı ve açık görüşlü bir davranış sergilemeleri gerekiyor.

2.’Kolay’ para:

Örgüt üyelerinin, kredi kartı dolandırıcılığı ve şirket hesaplarının hacklenmesi gibi yollara başvurması istenirken, vergi kaçakçılığı da teşvik ediliyor.

3.İnternet gizliliği:

Cihatçıların internette kullandıkları kelimelere dikkat etmesi gerekiyor. İslam ve İslam çağrışımı yapan sözcüklerin arama motorlarına yazılmasının büyük risk olduğu belirtiliyor.

4.Silah taşımacılığı:

Silahları saklamak için araçlara ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmeler yapılması gerekiyor.

5.Güvenli kaçış:

Türkiye üzerinden Kuzey Irak ve Suriye’de konumlanan İslam Devleti’ne geçişin zorlaştığı kaydedilirken, IŞİD’in aktif olduğu Libya, Pakistan ve Nijerya gibi ülkeler üzerinden İslam Devleti’ne girilebileceği belirtiliyor.

6.Spor Eğitimi:

Kondisyon ve kuvvetlerini geliştirmeleri istenen örgüt üyelerinden Batılılar gibi parklarda koşu, yürüyüş ve egzersiz yapmaları isteniyor.

7.Bomba eğitimi:

Cihatçılar, evlerinde molotof kokteyli, çivi ve araba bombası eğitimi alacak.