IŞİD ilerliyor, Suriyeliler Türkiye'ye kaçıyor

IŞİD ilerliyor, Suriyeliler Türkiye'ye kaçıyor
Güncelleme:

Suriye'de Türkiye sınırına yakın 6 köy IŞİD'in kontrolüne geçti.

Suriye'de Türkiye sınırına yakın altı köy daha IŞİD'in eline geçti. IŞİD ilerliyor Suriyeliler Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na kaçıyor.

IŞİD, Halep’in kuzeyinde yer alan ve Türkiye sınırında olan bölgelerde, Türkiye ve ABD’nin desteklediği ÖSO’ya bağlı grupların elindeki köyleri ele geçirdi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Mınbıc ve Cerablus kentinden getirdiği ağır silah ve militanlarla ÖSO’ya saldıran IŞİD ilerleyişini sürdürüyor.

Türkiye’nin obüs toplarıyla, ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının ise havadan destek verdiği ÖSO’ya karşı 3 koldan büyük bir saldırı başlatan IŞİD, dün geceden bu yana Havar, İgde, Kafr Şuş, KafrGran ve Baragida köylerini ÖSO’nun elinden aldı. Bölgede IŞİD ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken koalisyon uçakları bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor. Çatışmalarda IŞİD, ÖSO’ya bağlı 8 kişiyi kaçırırken, Türkiye de sınırdan IŞİD mevzilerini obüslerle vuruyor.

KİLİS'E KAÇIYORLAR

IŞİD’in ilerlemesi üzerine sınırdaki köylüler Kilis’te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı’na doğru kaçarken, IŞİD’in Kilis’in karşısında Türkiye’nin kurduğu çadır kente yaklaştığı öğrenildi. IŞİD, geçtiğimiz günlerde stratejik konumda olan Çobanbey (Rai) kasabasını ÖSO’nun elinden almıştı. ABD ve Türkiye, Cerablus kenti başta olmak üzere Türkiye sınırındaki bölgelerin IŞİD’in elinden alınması için ÖSO’ya bağlı grupları destekleme kararı almıştı.