IŞİD Kosova'da buluştular

IŞİD Kosova'da buluştular
Güncelleme:

Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Allen, Kosova'da basına kapalı bir toplantı yaptı.

ABD Başkanı Obama’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi General John Allen, Kosova ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ve Başbakan İsa Mustafa ile bir araya gelerek, IŞİD’e karşı mücadele ve bölgesel sorunları görüştü.

Kosova ziyareti sırasında general John Allen önce, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile görüştü. Kapalı kapılar ardında gerçekleşen görüşme sırasında General Allen, Kosova’nın IŞİD ile mücadeleye ait Küresel Koalisyona üyeliğini değerlendirdi. General Allen ve Cumhurbaşkanı Yahyaga, yabancı savaşçılar dalgasının önlenmesine yardımcı olmak amacıyla bilgi ve verilerin değişiminin önemi konusunda uzlaştılar. Cumhurbaşkanı Yahyaga general John Allen’e, IŞİD ve diğer terör gruplarının yarattığı küresel terör tehdidini önlemek için Kosova kurumları ve güvenlik mekanizmaları tarafından alınan tedbirler hakkında bilgi vererek, Kosova’da olası radikallerin faaliyetlerinin örgütlenmesi ve etkinliklerinin imkansız kılınmasında kararlı olduklarını belirtti. Ardından General Allen, Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi bir araya geldi. Kısa süren görüşme sırasında, Haşim Taçi general Allen’e Kosova kurumlarının zamanında aldığı tedbirlerin bu olumsuz belirtiye yaklaşım için Kosova’yı bir örneğe dönüştürdüğünü söyledi. Kosova ziyaretinin sonunda general John Allen’i Kosova Başbakanı İsa Mustafa da kabul etti Kabul sırasında Başbakan İsa Mustafa general John Allen’e Kosova dışında vatandaşların savaşlara katılmaları durumunda hapis cezası getirildiği bilgisini verirken IŞİDe karşı mücadele için Kosova’nın hazır olduğunu belirti.

Kosova’nın Güvenliği İnceleme Merkezinin bir araştırmasına göre, Suriye ve Irak’taki terör örgütlerine Kosova’dan 230’un üzerinde Kosovalı katıldı. General Alen, Priştine ziyaretinin ardından, Cuma günü Karadağ, Bosna ve Hırvatistan ziyaretinde bulunacak.