İspanya'da Ermeni tasarısı reddedildi

İspanya'da Ermeni tasarısı reddedildi

Sözde Ermeni soykırımı tasarısı İspanya'da kabul edilmedi.

İspanya'nın 17 özerk yönetiminden biri olan ve ülkenin kuzeybatısındaki Galisya özerk yönetiminin yerel parlamentosu, sunulan sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili bir karar tasarısını reddetti.

Galisya Parlamentosundaki Karma Grup tarafından 25 Nisan'da gündeme getirilen ancak Genel Kurulda oylaması bugün yapılan sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin karar tasarısı 32 lehte oya karşı 38 oyla reddedildi.

İSPANYA SENATOSU DA KABUL ETMEDİ

Söz konusu tasarı, İspanya'da ve Galisya bölgesinde en büyük parti olan, muhafazakar sağ görüşlü Halk Partisi'nin (PP) oyları sayesinde kabul edilmezken, aşırı sol, Galisya milliyetçileri ve Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), sözde Ermeni iddialarını destekledi.

Oylamaya ilişkin  değerlendirme yapan Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, "Galisya Parlamentosu tek taraflı Ermeni söyleminin etkisinde kalmamış ve adaletli bir karar vermiştir." dedi.

Sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili 2015 Mayıs ayında İspanya Senatosuna da bir önerge sunulurken, yapılan oylamada 130 "Hayır", 68 "Çekimser" ve 14 "Evet" oyuyla önerge kabul edilmedi.