İsrail ile Suriye birbirini bombaladı!

Güncelleme:

İsrail'in güneyinde nükleer silah üretim tesisleri bölgesi ile Batı Kudüs'te şiddetli patlamalar duyuldu. Ordu, Suriye'den füze atıldığını, kendilerinin de füze bataryalarını vurduğunu duyurdu.

 İsrail'in güneyinde şiddetli patlama seslerinin duyulmasının ardından ve ordu alarma geçti. Ordu, Suriye'den atılan karadan havaya füzenin İsrail topraklarına düştüğünü ve Suriye'deki füze bataryalarını vurduklarını açıkladı.  

Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde, ülkenin güneyinde Beer Şeva (Biru’s Sebi) ve Dimona kentleri​​​​​​​ arasında nükleer silahların üretildiği tesislerin bulunduğu bir bölgede roket alarmları çaldı. Gazetenin haberine göre patlama sesleri ülkenin her yerinden duyulduğunu ve roket saldırısına karşı patriot füzelerinin devreye girdiğini yazdı.

İsrail Ordu Radyosu da abluka altındaki Gazze Şeridi'nde İsrail tarafına herhangi bir roket atışının yapılmadığını duyurdu. 

Öte yandan Batı Kudüs yakınlarında henüz nedeni bilinmeyen bir patlama sesinin duyulduğu ifade edildi.

İsrail ordusu, ülkenin güneyinde roket alarmının çaldığını doğruladı. Ardından İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

"Uyarının devreye girdiği raporunun ardından, Suriye topraklarından İsrail topraklarına, Negev bölgesine düşen bir karadan havaya füze fırlatıldığı tespit edildi. Yanıt olarak, birkaç dakika önce IDF, Suriye topraklarında füze ve diğer karadan havaya füze bataryalarını vurdu."