İsrail'in yeni Ankara Büyükelçisi belli oldu

İsrail'in yeni Ankara Büyükelçisi belli oldu

İsrail'in yeni elçisi Eitan Naeh oldu.

İsrailli kaynaklar Eitan Na'eh'in Ankara Büyükelçiliği'ne aday olduğunu açıkladı.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği'ne Eitan Na’eh aday gösterildi. Dışişleri Bakanlığıkomitesinin bugün aday gösterdiği Na’eh için İsrail hükümetinin onayı bekleniyor.  Na’eh, Türkiye’ye yabancı olmayan bir isim. 1993’te İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nde birinci ve ikinci katip olarak görev yapan Na’eh, son olarak Londra Büyükelçiliği’nde ikinci adam pozisyonundaydı.

Hürriyet'ten Sevil Erkuş'un haberine göre Eitan Na’eh daha önce İsrail’in Azerbaycan Büyükelçisi olarak görevliydi. İsrailli diplomat, 2009 yılında Başbakanlık, Ulusal Güvenlik Konseyi’nde genel direktör görevindeydi.  

ONAY BEKLENİYOR

Na’eh, İsrail’in Türkiye büyükelçisi olarak atanmak üzere Dışişleri Bakanlığı’na başvuran 7 diplomat arasındaydı. İsrailli diplomat. bugün yapılan komite toplantısında tek aday olarak öne çıktı. Eitan Na’eh, şimdi İsrail hükümeti güvenlik kabinesinin onayını bekliyor. Hükümet onayının ardından Türkiye ve İsrail aynı gün açıklama yaparak karşılıklı büyükelçi atadıklarını duyuracaklar. 6 yıldan beri boş olan Türkiye’nin  Tel Aviv Büyükelçiliği için uzun süredir konuşulan isim ise Başbakanlık Dış Politika Danışmanı Kemal Ökem.

Hürriyet