İşte ABD'nin ''Suriye'' planı ! Suriye'de ne yapacaklar ?

İşte ABD'nin ''Suriye'' planı ! Suriye'de ne yapacaklar ?
Güncelleme:

ABD Suriye'nin kuzeydoğusunda koalisyon şemsiyesi altında bir gözlem gücü oluşturmak istiyor.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, NATO  toplantısında Suriye'nin kuzeydoğusunda koalisyonun şemsiyesi altında bir gözlem  gücü oluşturma planlarını gündeme getireceğini açıkladı. 

Shanahan, Orta Doğu'daki ziyaretlerini tamamlamasının ardından NATO  toplantısına katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e seyahati sırasında  beraberindeki gazetecilere Irak, Suriye ve Afganistan'daki temasları hakkında  değerlendirmelerde bulundu.

Suriye'nin kuzeydoğusunda gözlem gücü planı

NATO'daki mevkidaşlarına Irak, Suriye ve Afganistan'daki izlenimlerini  aktaracağını belirten Shanahan, "Suriye'ye gelince, Suriye'nin kuzeydoğusunda bir  gözlem gücü oluşturma potansiyeli bakımından (NATO toplantısı) farklı bir fırsat  sunmuş olacak." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Nasıl bir güç olacak bu, kime ait olacak, kim  liderlik edecek ve nereye konuşlanacak?" sorularına yanıt veren Shanahan, ABD'nin  Suriye'den çekilmesi ile bölgedeki güvenlik ve istikrarın nasıl sağlanacağı  konusunda devam eden görüşmelerin olduğunu söyledi.

Shanahan şöyle devam etti:

"Bu çabaya kim öncülük edecek? Açıkçası koalisyon, kendi kaynak ve  kabiliyetleri ile bir seçenektir. Şu aşamada bizim istediğimiz bu. Halen  tartışılıyor. Sayılar konusunda şu anda bir şey söylemek istemiyorum. Ancak (DEAŞ  Karşıtı Koalisyon Komutanı) Korgeneral LaCamera ile görüşmek istememin bir nedeni  de 'gerekli destek seviyesi nedir?', 'hangi kabiliyetlerin karışımı en iyisidir?'  ve 'bunlar nereye konuşlandırılmalı?' konularında kafasından geçenleri bilmekti.  Görüşmelerimde bunları konuştuk. NATO konferansındaki görüşmelerimde de bana  yardımcı olacak bunlar."

Irak ziyaretine ve Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile görüşmelerine de  değinen Shanahan, Suriye'den çekilen ABD askerlerinin Irak'a konuşlandırılması  konusunun gündeme gelmediğini belirtti.

AA

Etiketler Suriye abd nato şemsiye