İşte IŞİD hedefllerinin vurulma anı

İşte IŞİD hedefllerinin vurulma anı
Güncelleme:

Dün Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik ilk hava operasyonunu düzenleyen Rus savaş uçaklarının operasyon görüntüleri yayınlandı.

Rusya parlamentosunun üst kanadı, Rus askerlerinin yurt dışında görevlendirilmesine oybirliğiyle onay verdi. Bu gelişmeden birkaç saat sonra ise CNN'e konuşan bir ABD'li yetkili, Rusya'nın Humus yakınlarında ilk hava operasyonunu gerçekleştirdiğini söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı TSİ 16.00 sularında yaptığı açıklamada operasyonu doğruladı ve IŞİD hedeflerinin vurulduğunu duyurdu. Suriyeli muhalifler, operasyonda en az 36 sivilin öldüğünü iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, düzenlenen hava operasyonunda IŞİD'e ait mevzi, araç, cephanelik, iletişim merkezleri ile yakıt ve silah depolarının vurulduğunu söyledi.

EL NUSRA İDDİASI

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, Sputnik'e yaptığı açıklamada, Rusya'nın, IŞİD'in yanı sıra El Nusra hedeflerini de vurduğunu iddia etti.

Reuters ise Hama'da Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki bölgenin de vurulduğunu ve bu gruba mensup sekiz kişinin yaralandığını bildirdi.

"EN AZ 36 SİVİL ÖLDÜ" İDDİASI

Suriyeli muhalif lider Halit Hoca, Rusya'nın düzenlediği hava operasyonlarında en az 36 sivilin öldüğünü öne sürdü.

BM Genel Kurulu toplantıları için New York'ta olan Suriye Ulusal Koalisyonu lideri Hoca, "Humus'taki hedeflerin tamamı sivil" diye tweet attı.

Hoca ayrıca, Rusya'nın IŞİD ve El Kaide bağlantılı grupların olmadığı bölgeleri vurduğunu savundu.

ABD'DEN İLK TEPKİ

 

Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Devlet Başkanı Putin’e Suriye’ye asker gönderme izni vermesinin ardından Washington adına ilk tepki ABD’nin Moskova Büyükelçiliği'nden geldi. Hürriyet Gazetesi'nin Moskova Temsilcisi Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, elçilikten yapılan açıklamada, “ABD’nin haberi var. Zaten Putin ile Obama görüştüklerinde IŞİD ile mücadelenin ortak çıkar olduğu hususunda anlaşmıştık” denilmişti.