İşten kovuldu ! Nedeni ise...

İşten kovuldu ! Nedeni ise...
Güncelleme:

İngiltere'de bir kadın, şirkette sadece 30 dakika çalışabildi.

Günümüzde iş sahibi olmak gerçekten zorlu bir süreç ve sabır gerektiriyor. Pek çok kişi işsizlik sıkıntısı çekerken, gelebilecek en ufak olumlu haber gelecek için bir umut olabiliyor. Ya umutlarınız hiç olmadık bir sebepten kırılırsa? İşte size 30 dakikada işten kovulan genç bir kadının hikayesi...

İşsizlik ülkemizde olduğu kadar Avrupa 'da da büyük bir sorun. Küçücük bir iş fırsatı için insanlar aylarca hatta yıllara varan bekleme sürelerine göğüs germek zorunda kalabiliyorlar. İngiltere'de yaşayan 27 yaşındaki Claire Shepherd de aynı kaderi paylaşan milyonlarca insandan biriydi. Geçtiğimiz günlerde bir işyeri tarafından kabul edildi ve mutluluktan havalara uçtu. Fakat mutluluğu çok kısa sürdü.

Swansea'da hizmet veren Dee Set adlı bir firmaya başvuran Claire, satış elemanı pozisyonu için telefonda pek çok görüşme yaptı. Görüşmelerden olumlu sonuç alan Claire kısa bir süre sonra "Tebrik ederiz, en kısa sürede işe başlayabilirsiniz." cevabıyla mutlu bir şekilde yeni işyerinin yolunu tuttu. Ofise girdikten yaklaşık yarım saat sonra, yöneticileri onu yanlarına çağırdı ve kovulduğunu söylediler. Sebebi, elinde bulunan dövmesinin "aşırı" bulunmasıydı.

201509281105_56059a7294c00.jpg

Claire Shepherd kovulduktan hemen sonra durumunu Facebook'ta paylaştı ve yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı. 6 yıllık çalışma geçmişi olduğunu ve hiçbir zaman dövmelerinin sorun edilmediğinden bahseden Shepherd, işi yapacak yeteneği ve zekası olmasına karşın görünüşü sebebiyle haksızlığa uğradığını düşünüyordu. Haksız da değildi, en azından iş yeri onunla yüzyüze görüşme yapmayarak bu riski baştan kabullenmişti ve onu önce işe alıp sonra yarım saat içerisinde kovarak pek de profesyonel olmayan bir yaklaşım göstermişti. Claire şu sıralarda sosyal medyada dövme sahibi olanlar ve dövmeciler tarafından büyük bir destek görüyor. Hatta Facebook'ta yaptığı paylaşım şu sıralarda viral olmuş durumda.