Joe Biden'a gaziden sert sözler: Sizin yüzünüzden sivilleri öldürdük

Güncelleme:

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden ile ABD Hava Kuvvetleri gazisi arasında seçimden önce tartışma yaşandığı ortaya çıktı. Gazi askerin ''Sizin yüzünüzden Irak'taki sivilleri öldürdük. Arkadaşlarım öldü'' sözlerine yanıt veremeyen Biden, oradan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Amerika Birleşik Devletleri yeni başkanı Joe Biden ile ABD Hava Kuvvetleri gazisi arasında seçim öncesi yaşanan tartışmanın videosu ortaya çıktı. Videoda Biden'a savaş yanlısı olduğunu söyleyen gazi, Irak'ta sivilleri öldürmeleri için asker gönderdiklerini söyledi.

Biden ile gazi arasında yaşanan tek taraflı tartışmanın sonunda verecek cevap bulamayan Joe Biden uzaklaşmak zorunda kaldı.

"ARKADAŞLARIM SİZİN YÜZÜNÜZDEN ÖLDÜ"
Hava Kuvvetleri gazisi tartışmada Biden'a, "Hava Kuvvetleri gazisiyim. Bir gazi arkadaşım ile birlikte buradayız. Sadece şunu sormak istiyorum; oyumuzu neden savaş yanlısı birine vermeliyiz? Sayısız Iraklı vatandaşın hayatına mal olan, sebep olan birine? Siz o savaşın önünü açtınız ve bu savaşa sebep olan adama da madalya taktınız. Arkadaşlarım sizin yüzünüzden öldü" dedi.

Etiketler asker gazi abd Joe Biden