Kameraların önünde rehine krizi

Kameraların önünde rehine krizi
Güncelleme:

ABD'nin Teksas eyaletinde silahlı bir saldırganın bir sinagogda haham dahil birçok kişiyi rehin aldı

Teksas'a bağlı Colleyville kenti polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, silahlı bir kişinin bir sinagogdaki kişileri rehin aldığını söyledi. Polisleri alarma geçiren olay nedeniyle sinagog çevresi boşaltılırken müzakerelerin devam ettiği bildirildi.

Sabah ayini esnasında saldırganın sinagoga girerek Musevi din adamı haham dahil içerideki herkesi rehin aldığına işaret edilen açıklamada, SWAT ekibinin de olaya müdahil olduğu kaydedildi.

FBI'ın silahlı saldırgan ile müzakerelerinin sürdüğü aktarıldı. Bölgeden sorumlu olan Colleyville polisi, sinagog çevresindeki bölge sakinlerinin tahliye ettiğini ve vatandaşların bölgeden uzak durması gerektiğini söyledi. Colleyville Polis Çavusu Dara Nelson, FBI’ın baktığı olay hakkında "halk için bir tehdit olmadığını" aktardı.

EN AZ 4 REHİNE

Yetkililer sinagogta en az 4 rehine olduğunun tahmin edildiğini söyleyerek şu ana kadar herhangi bir yaralanma olmadığını ve polisin bölgeyi boşalttığını belirtti. Olayla ilgili SWAT operasyonları yürütüldüğünü söyleyen Colleyville Polis Departmanı, "Yakın bölgedeki tüm sakinler tahliye ediliyor. Lütfen bölgeden uzak durmaya devam etmenizi rica ediyoruz. Sosyal medya üzerinden güncellemeleri sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

SAATLER SONRA SERBEST BIRAKILDI

Yerel kaynaklara göre, rehin alınan 4 kişiden biri, saatler sonra serbest bırakıldı.

Teksas Valisi Greg Abbott, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dualarımız karşılık buluyor. Sinagogdaki rehinelerden birisi yaralanmadan kurtarıldı. Hala 3 rehine var. Colleyville Belediye Başkanı ile konuştum ve eyalet düzeyinde tam desteğimizi teklif ettim." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın olaya ilişkin bilgilendirildiğini ve gelişmelerin yakından izlendiğini bildirdi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada silahlı kişinin kimliğinin Muhammed Siddiqui adıyla belirlendiği aktarıldı. Siddiqui’nin, 2010 yılında New York kenti Federal Mahkemesi tarafından ABD askeri personelini öldürmekten mahkum edilen Pakistan uyruklu Afia Siddiqui’nin kardeşi olduğunu iddia ederek tutuklu kız kardeşinin serbest bırakılmasını talep ettiği belirtildi.

Afia Siddiqui ise şu anda Teksas'taki Carswell Federal Tıp Merkezinde 86 yıllık hapis cezasını çekiyor.

BEYAZ SARAY VE İSRAİL'DEN AÇIKLAMALAR

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "rehinelerin durumunu yakından takip ediyoruz Amerika’daki kolluk kuvvetleriyle yakın temas halindeyiz" denildi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Teksas’ın Colleyville kentindeki bir sinagogda meydana gelen rehine krizini yakından takip ettiğini söyleyerek, "Rehinelerin ve kurtarıcıların güvenliği için dua ediyoruz" dedi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Beyaz Saray’ın Colleyville’deki bir sinagogdaki rehine durumunun izlediğini söylendi. Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, ABD Baskanı Joe Biden’ın "Durum geliştikçe kıdemli ekibinden güncellemeler almaya devam edeceğini" söyledi. Psaki, "Ulusal güvenlik ekibinin kıdemli üyeleri de federal kolluk kuvvetleri liderliğiyle temas halinde." dedi.

ABD’nin İsrail büyükelçisi Tom Nides, "Teksas sinagogundaki rehine durumunu yakından izliyorum. Acil ve güvenli bir son için dua ediyorum" diye açıklamada bulundu.

Etiketler abd sinagog rehin rehine