Kanlı katliamla ilgili yeni gelişme !

Kanlı katliamla ilgili yeni gelişme !
Güncelleme:

Fransız haber ajansı, kanlı saldırıyla ilgili yeni bir iddia ortaya attı.

Fransız haber ajansı AFP, Paris katliamına ilişkin soruşturmaya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, saldırıları IŞİD'in üstlendiği ses kaydını Fabien Clain adlı bir Fransız cihatçının yaptığını öne sürdü. 

Haberde, Fransa'nın Toulouse kentindeki radikal dinci ağın deneyimli isimleri arasında bulunduğu belirtilen 35 yaşındaki Clain'in, 2012 yılında 3 Yahudi çocuğun da aralarında bulunduğu 7 kişiyi öldüren Mohamed Merah ile yakınlığına dikkat çekildi.

Clain, 2009 yılında cihatçı devşirmek suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ardından Suriye'ye kaçmıştı. 

SES KAYDINDA NE DEMİŞTİ?

Cuma gecesi gerçekleştirilen koordineli ve eş zamanlı katliamların ardından yayınladığı kayıtta IŞİD, saldırıların, "üzerlerinde patlayıcı düzenek bulunan ve makineli tüfek taşıyan" sekiz militan tarafından düzenlendiğini belirtmişti.

Ses kaydında IŞİD, katliamın, "Fransa'nın mevcut politikalarını sürdürmesi halinde en büyük hedef olarak kalmaya devam edeceğini göstermek için yapıldığını" ifade etmişti.

Açıklamada, kanlı eylemin, "IŞİD kontrolündeki topraklara düzenlenen hava saldırılarına ve Hazreti Muhammed'e yapılan hakaretlere cevap olarak" gerçekleştirildiği belirtildi.

FRANSA 115 BİN KİŞİ SEFERBER EDİLECEK

Öte yandan, Fransa, ülkede güvenliğin sağlanması için 115 bin kişinin seferber edileceğini açıkladı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bu amaçla görevlendirilen polislerin, askerlerin ve jandarma birliklerinin ülkenin dört bir yanında görev yaptıklarını belirtti. 

Cazeneuve ayrıca militan olduklarından şüphelenilen kişilere yönelik operasyonlarda dün gece 128 adrese baskın düzenlendiğini açıkladı.

Fransız bakan 2007-2012 yılları arasında yüzde 17 azalan polis teçhizatını da artırma sözü verdi.