Kanlı saldırıları IŞİD üstlendi

Kanlı saldırıları IŞİD üstlendi
Güncelleme:

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği iki intihar saldırısını terör örgütü IŞİD üstlendi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 32 kişinin öldüğü terör saldırılarını IŞİD üstlendi.

Reuters’ın aktardığına göre IŞİD, Amaq haber ajansı telegram kanalı aracılığıyla Bağdat'taki intihar saldırılarının sorumluluğunu üstlendi. Yetkililer, Bağdat'ta 3 yılın ardından gerçekleşen iki büyük intihar saldırısını terör örgütü IŞİD'in yeniden canlanmasının olası bir işareti olarak nitelendirdi.

EN SON OCAK 2018'DE BENZER BİR SALDIRI OLMUŞTU

Bağdat'ta en son Ocak 2018'de bu çapta bir intihar saldırısı düzenlenmiş, aynı meydanda 35 kişi hayatını kaybetmişti. Irak ordusu 2017 yılında IŞİD’i tamamen yenilgiye uğrattıklarını açıklamıştı.

 Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bağdat’ın merkezi Tayaran Meydanı’nda intihar eylemi sonucu düzenlenen patlamaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"BU SAHTE GİRİŞİMLERİN ŞİDDETLE KARŞISINDA DURUYORUZ"

“Karanlık odaklar bu iki patlamayla ulusal kazanımları ve halkın barış ve geleceğini hedef almak istedi. Ülkemizin istikrarını hedef alan bu sahte girişimlerin şiddetle karşısında duruyoruz.”

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ise yaptığı yazılı açıklamada, "Güvenlik ve istihbarat kurumlarının karar mercilerindeki çok başlılığa ve dağılmaya izin vermeyiz. Terörle savaşımız bitmedi ve bu uzun vadeli bir savaş" açıklamasında bulunmuştu.

 Başbakan Kazımi, Bağdat'taki saldırıda yaşanan güvenlik açığının nedenlerinin araştırılıp ortaya çıkarılması için de acil soruşturma başlatılması yönünde talimat verdi.