Kesik başla selfie çektirdi

Kesik başla selfie çektirdi
Güncelleme:

Fransa’da bir fabrikada yaşanan saldırının tüyler ürperten detayı..

Fransa’nın Isere kentindeki bir gaz fabrikasında dün meydana gelen saldırıda bir kişinin başını kestiği ileri sürülen şüphelinin daha sonra kesik başla selfie çektiği ortaya çıktı.

Fransız polis kaynakları, IŞİD şüphelisi Yassin Sahli’nin, kesik başla çektirdiği fotoğrafı Kanadalı bir numaraya gönderdiğini aktardı. Sahli’nin iletişim kurduğu telefonun yeri tespit edilemese de, Suriye’de bulunan başka bir telefona yönlendirilmiş olabileceği ileri sürüldü.

Yassin Sahli, Saint-Quentin-Fallavier köyünde eskiden çalıştığı kimyasal fabrikaya saldırıp, patlamalara neden olmuş, olaydan sonra fabrikada Hervé Cornara’nın kafası gövdesin ayrılmış cesedi bulunmuştu. Kesik baş fabrikanın giriş kapısına asılı halde bulunduğu ve cesedin üzerinde Arapça yazılar olduğu belirtilmişti.

Sahli’nin terör soruşturması nedeniyle göz altında 96 saat geçirmesi bekleniyor. Güvenlik güçleri de, Sahli’yle beraber saldırıyı gerçekleştiren suç ortağını, hem Fransa’da hem de yurtdışında arama çalışmalarını yoğunlaştırdığını açıkladı.

(Çeviri- Taraf/ ERDAL AKTAŞ)