Kıbrıs'ta "Rus Ordusu Korosu" sürprizi

Kıbrıs'ta "Rus Ordusu Korosu" sürprizi

En görkemli yaptırımlardan olan Elexus, "Rus Ordu Korosu"nu ağırladı.

Kıbrıs'ın bugüne kadar yapılmış en görkemli yatırımlarından Elexus, 4 Haziran'da yaz dönemi için kapılarını "Rus Ordu Korosu" eşliğinde açtı.

Kıbrıs'ın bugüne kadar yapılmış en iddialı yatırımlarından biri olan Elexus Hotel, yaz sezonu için gerçekleştirdiği görkemli açılışta dev bir sürprizle konuklarını karşıladı. 4 Haziran tarihinde, Kıbrıs Elexus Hotel'de düzenlenen açılışta Rus Ordu Korusu sahne aldı.

Dünyanın en başarılı korolarından biri olarak adlandırılan ve yaklaşık 100 kişiden oluşan "Rus Ordu Korosu", evrensel ezgilerle süsledikleri şarkılarını bu kez Elexus Hotel konukları için söyledi. Koro aynı zamanda diplomatik ilişkiler açısından da büyük önem taşıyor. 4 Haziran Cumartesi akşamı Cotillion Show Center'da gerçekleşen bu keyifli konserin ardından sahneyi sevilen sanatçı Gülben Ergen aldı.

"Aile arası küslükler uzun sürmez"

Rus Ordu Korosu Elexus Hotel ve Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un davetiyle, 50 kişilik kadrosuyla Elexus Hotel'de konser vermek üzere KKTC'ye geldi.

Murat Ersoy yaptığı açıklamada, Rusya ile Türkiye arasındaki yaklaşık 7 ay önce yaşanan uçak krizinin ardından devam eden gerginlikten sonra, Rus Ordu Korusu'nun KKTC'ye konser vermek için gelişinin önemine dikkat çeken Murat Ersoy, bunun iki milletin aslında çok güçlü dostluk bağlarıyla birbirine bağlı olduğunun en güzel göstergesi olduğunu belirtti.

Ersoy, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: "Yıllardır Türkler ve Ruslar birçok konuda işbirliği ve ortaklık yapmış, iki ülke arasında her yıl katlanarak artan bir ticaret hacmi oluşmuştur. Rus Ordu Korosu'nun KKTC'ye konser için gelmesi aslında Rusların da bu ilişkilere verdiği önemi bir kez daha göstermiştir. Nitekim bir hafta önce Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'in Atina'dan yaptığı "Türkiye'deki ilişkilerimizi iyileştirmeye devam etmeliyiz" yönündeki açıklamasını da pekiştirmesi açısından bu ziyaret büyük önem taşımaktadır."

Türkler ve Ruslar arasında çok derin aile bağları oluştuğuna dikkat çeken Ersoy, "İki millet arasında 250 bini aşkın resmi evlilikten 2 milyonun üzerinde bir akrabalık oluşmuştur. Aile içinde küslükler olsa da zamanla bunlar ortadan kalkacaktır" dedi. Ersoy sözlerine şöyle devam etti: "Her iki millet tarafından da çok iyi bilinmektedir ki, Türkler ve Ruslar geçmişte de gelecekte de birbirine ihtiyaç duyan, birbirini destekleyen iki millettir. Kısa vadede sorunlar yaşansa da uzun vadede bu sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Sonuçta iki millet de ilişkilerin 7 ay önceki haline gelerek, ilişkilerin güçlenmesini arzu ediyor."

"Rusya ilişkilerin düzelmesi tarafında"

Rus Ordu Korosu'nun KKTC'ye gelmesine öncülük eden Rusya Federasyonu Milli Güvenlik Akademisi'nin Türk asıllı Başkan Yardımcısı Talat Enver Çetin, Atlasglobal ve Murat Ersoy'un Rusya'ya uçuşlarla ilgili taleplerini ve Türk Rus ilişkilerini iyileştirmek yolunda tüm girişimlerini Rusya'nın desteklediğini belirtti. Çetin, "Rusya hükümeti Konser için Rus Ordu korosunun KKTC'ye gitmesini engellemedi. Bu da gösteriyor ki, Rusya Türkiye ile ilişkilerini bozma taraftarı değil. Rusya yaşanmış olan malum olumsuzluğun bir an önce giderilmesi yönünde her şeyi yapıyor" dedi.

Konser vesilesi ile KKTC'de bulunan Rusya Federasyonu Milli Güvenlik Akademisi uluslararası hukuk dairesi başkanı Albay Sergey Yaşenko ise Ruslar ve Türklerin tarihte hep aynı coğrafyada ortak kaderler yaşadığına dikkat çekti. Yaşenko "Bu nedenle Rus-Türk ilişkisinin bozulması iki milletin de zararınadır. Bu ilişkinin bozulması ancak Batılılara yarar. O yüzden Rusya ve Türkiye başkalarının ilişkiyi bozmasına izin vermemelidir" dedi. Yaşenko ilişkilerin eskiye dönmesi için, Türkiye gerekli adımları atarsa, Rusya'nın olayı unutmaya hazır olduğunu inandığını sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ta "Rus Ordusu Korosu" sürprizi

DHA