Kırım'da camilere dinleme cihazı koymuşlar !

Kırım'da camilere dinleme cihazı koymuşlar !

Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu Rusların Kırım'da yaptığı mezalimi anlattı.

Rus işgalinden sonra Kırımlı vatandaşların çok zor günler geçirdiğini anlatan Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, “Camilere dahi dinleme cihazları koymuşlar" dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı 13'üncü Zirvesi için Türkiye'ye gelen Kırım Tatar halkının Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya'nın Kırım'da uyguladığı zulüm politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rus polislerinin 2 yıl içinde 200'den fazla evi, camiyi ve okulu aradığını belirten Kırımoğlu “Demokratif özgürlükten bahsedemeyiz. Her şey Rusya'nın kontrolünde gerçekleşiyor. Rus işgalinden sonra sonra hayat soydaşlarımıza cehennem gibi oldu. Rusya Adalet Bakanlığı'nın Kırım Tatar Meclisi'ni, “aşırı faaliyetleri" kapattığını hatırlatan Kırımoğlu “Bu halkımız için büyük tehlike. Rusya bu konuda kimseyi tanımıyor. Rusya, Hitler gibi kim ne derse desin kendi istediklerini yapıyor.Camilere dahi dinleme cihazları koymuşlar. 30 bin nüfuslu Bahçesaray şehrinde 200 Rus ajanı var. Kırım Yarımadası'nda işgal devam ettiği sürece insan haklarını korumak mümkün değil. Bunu sağlamanın tek yolu Kırım'ı işgalden kurtarmaktır" diye konuştu.