Körfezde yeni kriz ! İran bir gemiye daha el koydu

Körfezde yeni kriz ! İran bir gemiye daha el koydu
Güncelleme:

İran, Basra Körfezi'de bir gemiye el koyduğunu duyurdu. 7 mürettebatın bulunduğu tankerin, 7 bin litre kaçak yakıt taşıdığı belirtildi.

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Sepah Deniz Özel Kuvvetleri, Basra Körfezi'nde yabancı bir tankere el koydu. El koyulan geminin 7 bin litre kaçak yakıt taşıdığı belirtildi.

Irna'da yer alan habere göre, el koyulan gemi Buşehr limanına götürülürken; el koyulan 7 bin litre yakıtın ise İran Ulusal Petrol Ürünleri Dağıtım Şirketi'ne (NIOPDC) gönderildiği belirtildi.

TAHRAN YÖNETİMİ HAREKETE GEÇTİ
İngiltere'nin İran gemisine el koymasıyla başlayan tanker krizi devam ediyor. İngiltere'nin bu hamlesinden sonra harekete geçen Tahran yönetimi, son zamanlarda Körfez'de seyreden birçok gemiye el koymuştu.

YABANCI BİR GEMİYE DAHA EL KONULDU
Bugün bunlara bir yenisi daha eklendi. İran'da yayın yapan yarı resmi haber ajansı Fars'a konuşan İran Devrim Muhafızları Donanma Komutanı Ramzan Zirahi, Basra Körfezi'nde, yabancı bir gemiye daha el koyduklarını açıkladı.

Toplam 7 mürettebatın olduğu tankerin, 700.000 litre yakıt taşıdığı belirtildi. Fars haber ajansı, mürettebatın tamamının tutuklandığını duyurdu.

Zirahi, tankerin "bazı Arap devletlerine" petrol kaçırdığını iddia etti.

İRAN'IN GEMİSİNE İNGİLTERE EL KOYMUŞTU
İngiltere'ye bağlı Cebelitarık özerk yönetimi, 4 Temmuz'da Suriye'ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle bir İran tankerini alıkoymuştu. İran, "Grace 1" adlı tankerin durdurulmasının ardından bunun İngiltere için "sonuçları olacağı" açıklamasını yapmıştı.

DHA

Etiketler basra körfezi