Korkunç bir şekilde can verdi !

Korkunç bir şekilde can verdi !

Avustralya'da bir göçmen kampında kalan İranlı genç kendini ateşe verdi.

Avustralya Göç Bakanı Peter Dutton, Nauru gözaltı merkezinde çarşamba günü kendisini yakan İranlı Omid’in (23) tedavi için getirildiği Brisbane kentindeki hastanede öldüğünü açıkladı.

Göğsünde üçüncü derece yanıklar bulunan sığınmacının önce Nauru’daki hastaneye kaldırıldığını, ardından Avustralya’ya nakledildiğini söyleyen Dutton, Omid'in müdahaleye rağmen kurtarılamadığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği görevlilerinin Nauru gözaltı merkezini ziyareti sırasında, yaklaşık üç yıldır kampta tutulan Omid, yaşadıkları belirsizliği protesto için görevlilerin gözü önünde kendisini yakmıştı. Merkezde kalan dört kişi de aynı gün çamaşır suyu içerek intihara kalkışmıştı.

Olayın bir tanığı Avustralya Yayın Kurumuna (ABC) Omid'in çok sinirlenerek kendisini yaktığını, kimsenin ona yardım etmediğini, ambulans çağırmadığını aktarmıştı.

Avustralya'ya teknelerle ulaşmayı başaran sığınmacıların gönderildikleri Nauru ve Manus gözaltı merkezleri, açlık grevleri, tecavüz vakaları, güvenlik zafiyeti, sağlıksız ve zorlu yaşam şartlarının yanı sıra buradaki sığınmacıların akıbetiyle ilgili belirsizlik nedeniyle sık sık ülke gündemine geliyor.