Korsanlar Türk gemisine nasıl girdi? Nefes kesen detaylar

Korsanlar Türk gemisine nasıl girdi? Nefes kesen detaylar
Güncelleme:

Nijerya açıklarında Türk gemisine yapılan korsan saldırısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Korsanların yarım saat boyunca takip ettiği geminin kapılarını 7 saat boyunca balyozla kırmaya çalıştığı belirtildi. Kapıyı taş motoruyla kesen korsanların kesilen deliklerden içeri ateş açtıkları aktarıldı.

Liberya bandıralı İstanbul ve Londra merkezli şirkete ait M/V Mozart isimli konteyner gemisi Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Lagos'a yaklaşık 180 mil açıkta seyreden ve 19 mürettebata sahip Türk gemisine yönelik saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi kaçırıldı.

5 MİLYON DOLAR FİDYE İSTEKDİKLERİ ÖNE SÜRÜLDÜ
Korsanlar 3 gemiciyi bırakırken, gemi 3 personelle Gabon'un Port-Gentil Limanı'na demirlendi. Kaçırılan 15 denizciyle ilgili çalışmalar devam ederken, Sabah'ın haberine göre korsanların 15 personelin bırakılması için 5 Milyon Dolar fidye istedikleri öne sürüldü.

BALYOZLARLA KIRAMADIKLARI KAPILARI TAŞ MOTORU İLE KESMİŞLER
Olayın detayları ise ortaya çıkmaya başladı. Korsanların balyozlarla 7 saat boyunca 12 mm'lik sac kapılara vurduğu, daha sonra ise taş motoru ile kapıları kestikleri öğrenildi. Kestikleri kapılarda açılan deliklerden girer girmez ateş etmeye başlarken, geminin ikinci mühendisi bu esnada karnından kurşunlanırken yaralandı.

GEMİYİ YARIM SAAT BOYUNCA KOVALAMIŞLAR
Korsanların gemiye çıkmadan önce geminin süratinin 22 knot olduğu, korsanların botlarının ise 26-27 knot süratinde olduğu öğrenildi. Korsanların yarım saat boyunca gemiyi kovaladıkları aktarıldı. Dünya genelindeki korsan baskınlarının yüzde 95'i bu bölgede gerçekleşirken, korsanların Avrupa menşei olmayan gemileri hedef aldıkları öğrenildi.

Bakan açıkladı! Korsan saldırısına uğrayan Türk gemisinden haber var!Bakan açıkladı! Korsan saldırısına uğrayan Türk gemisinden haber var!