Kurban Bayramı'nda Müslümanlar'ı kızdıran afiş

Kurban Bayramı'nda Müslümanlar'ı kızdıran afiş
Güncelleme:

Belçika'da Müslümanlar'ın çoğunlukta yaşadığı sokaklara asılan "gözünden kan akan koyun görseli" ile Müslümanları kızdırdı.

Yıllardır kurban kesiminin yasaklanması için faaliyetlerde bulunan sözde hayvan hakları koruma derneği GAİA, Belçika'da Müslümanlar'ın çoğunlukta yaşadığı sokakları gözünden kan akan koyun görselinin olduğu afişlerle donattı.
 
Yıllardır kurban kesiminin yasaklanması için mücadele veren ve her fırsatta İslamofobik çıkışlarıyla bilinen GAİA derneği, Kurban Bayramı öncesi koyunların acı çektiklerini belirtmek amacıyla reklam panolarına gözü kanlı koyun afişleri astırdı.

Tepkilerin ardından Müslümanlar'ın yoğunlukta yaşadıkları bazı mahallelerde afişler kaldırılırken, diğer mahallelerde afişlerin reklam panolarında yer almaya devam ettiği görüldü.

Yıllardır GAİA’nın İslamofobik çıkışlarına karşı mücadele eden Belçika Diyanet Vakfı Genel Müdürü Coşkun Beyazgül, konuya ilişkin İHA'ya  açıklamalarda bulundu.  

Beyazgül, Kurban Bayramı öncesi astırılan afişlerin kasıtlı yapıldığına dikkat çekerken, bu durumun hukuki boyutlarını araştırdıklarını belirtti.