Malmö’de Müslüman Okulu Patlama Sonrası Tamamen Yandı

Malmö’de Müslüman Okulu Patlama Sonrası Tamamen Yandı

İsveç'in Malmö kentinde özel Müslüman okulunda dün gece 23.00 sıralarında meydana gelen şiddetli patlama sonrası yangın çıktı.

DIŞ HABER –

İsveç'in Malmö kentinde özel Müslüman okulunda dün gece 23.00 sıralarında meydana gelen şiddetli patlama sonrası yangın çıktı. Malmö itfaiyesinin bütün birimlerinin yangın söndürme çalışmalarına katıldığı öğrenildi. Yangının kundaklama sonucu çıktığı sanılırken, yangın yeri yakınında bir polisin, olay yerinden hızla uzaklaşan şüpheli bir araç gördüğü belirtildi.

Gece 23.00 sıralarında yangın ihbarı alan kurtarma ekiplerinin şefi Paul Bjurehag yangının bütün okul binasını sardığını okulun bir bölümünü kurtarmaya çalıştıklarını belirtti.

Malmö Polisi sözcüsü Mia Sandgren de önce büyük bir patlamanın duyulduğunu, bir başka polis ekibinin kaçan bir aracı durdurmak isterken neredeyse ezildiklerini, şüpheli aracın uyarı ateşine karşın durmadığını belirterek şüpheli aracın henüz yakalanamadığını söyledi. Mia Sandgren "Yangın söndürme çalışmaları şu an devam ediyor. Yangının söndürülmesinden sonra ortaya çıkacak duruma göre soruşturmaya başlayıp suçun niteliğine karar vereceğiz. Bir polisin neredeyse ezilmesi olayı için de muhtemelen cinayete teşebbüsten soruşturma başlatılacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yangın söndürme çalışmaları

detaylar