Menbiç'te arma numarasına prim yok !

Menbiç'te arma numarasına prim yok !
Güncelleme:

Menbiç'te bulunan 3 bin YPG'linin SDG arması takarak kentte kalmayı planladığı ortaya çıktı

Menbiç’te bulunan yaklaşık 3 bin civarındaki YPG’linin SDG arması takarak kentte kalma numarasına prim verilmeyecek. Kent sıcak takipte.

Terör örgütü PYD’nin, ABD’den gelen emir doğrultusunda, Suriye’deki Menbiç’ten Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesi süreci, Türkiye tarafından çok yakından izleniyor. PYD mensuplarının bir bölümünün, yapının askeri gücü olan YPG sembollerini çıkararak, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) armasını takacağı ve böylece Menbiç’te kalmaya devam edeceği iddiası ciddi biçimde araştırılıyor. Bu doğrultuda, Ankara’nın kentteki PYD militanı varlığını hem havadan İHA’larla hem de kentte bulunan istihbarat elemanları aracılığıyla sürekli olarak takip ettiği vurgulanıyor.

3 BİNİ AŞKIN YPG’Lİ KENTTE KALDI

SDG’nin Menbiç operasyonuna yaklaşık 5 bin YPG militanının katıldığı bunlardan 3 bininin kentte kaldığı tahmin ediliyor. Ankara’nın bu teröristlerin çekilmesini beklediği ifade ediliyor. ABD’nin SDG ile birlikte sahada bire bir çatışmalara katılan 300 kadar askeri bulunduğu tahmin ediliyor. Bu askerler önce YPG ardından da SDG arması takarak sahada görev yapmıştı.

Etiketler Suriye ypg sdg arma