Merkel o imamı ziyaret etti

Merkel o imamı ziyaret etti
Güncelleme:

Almanya Başbakanı Merkel, geçen hafta saldırıya uğrayan Fatih Camii imamı ve ailesi ile bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçen hafta Dresden’de patlayıcı maddeyle saldırıya uğrayan Fatih Camii imamı ve ailesini ziyaret etti.

Geçen hafta Dresden’de art arda iki patlama oldu. Biri Uluslararası Kongre Merkezi’nde diğeri ise DİTİB’e bağlı Fatih Camisi’nde. Patlama sırasında caminin içinde olan imam Hamza Turan, eşi ve 6 ile 10 yaşlarında iki oğlu şans eseri saldırıdan yara almadan kurtuldu. 

Dresden’de iki Almanya’nın birleşmesinin 26’ncı yıldönümü kutlamalarına katılan Başbakan Merkel, yabancı ve İslam düşmanı PEGIDA göstericilerinin “Defol”, “Merkel gitmeli”, “Vatan hainleri” gibi sözlü hakaretlere uğradı.

SÖZCÜ TWITTER’DAN PAYLAŞTI

Merkel, tüm bu moral bozucu sahnelere rağmen kutlamalar esnasında anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Fatih Camii imamı Hamza Turan, eşi ve iki oğlunu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hamza Turan ve ailesiyle bir araya gelen Merkel, aileyle olaygecesi hakkında bilgi aldı. Görüşmeyi, Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, Twitterüzerinden fotoğrafla duyurdu.

Dresden'deki saldırıları ‘Anti Faşist’ adlı radikal sol grup üstlendi.Polis, olay gecesi cami alanına giren, başında motosiklet kaskıyla güvenlik kamerasına yakalanan şüpheliyi arıyor.

Hürriyet