Milletvekili çocuğa cinsel saldırıdan suçlu bulundu

Milletvekili çocuğa cinsel saldırıdan suçlu bulundu
Güncelleme:

İngiltere’de Muhafazakâr Milletvekili Imran Ahmad Khan, 15 yaşında bir çocuğa cinsel saldırıdan suçlu bulundu.

İngiltere’de, iktidardaki Muhafazakâr Parti'nin milletvekillerinden Imran Ahmad Khan, 15 yaşında bir erkek çocuğuna cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulundu. 

Milletvekili Imran Ahmad Khan’ın (48), hapis cezası alabileceği söylenirken, 12 aydan uzun süreli bir hapis cezası aldığı takdirde milletvekilliğinin de düşürüleceği ifade edildi.

İngiltere mahkemesi Hâkimi Justice Baker yaptığı açıklamada, Imran Ahmad Khan'ın cezasının açıklanacağı duruşmanın tarihinin duyurulacağını bildirdi.

Olaydan sonra muhafazakâr parti yetkililerinin cinsel saldırıda adı geçen milletvekilinin partiden atıldığı bildirildi.

Mahkeme, Imran Ahmad Khan'ı 2008 yılında, milletvekili olmadan 11 yıl önce Staffordshire'da bir partide 15 yaşında bir erkek çocuğuna cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu buldu.

Şu anda 29 yaşında olan cinsel saldırı mağduru, Aralık 2019'da seçime kısa süre kala Muhafazakâr Parti basın ofisine suçlamalarını anlattığını, ancak "ciddiye alınmadığını" ifade etti.

The Guardian'ın haberine göre mahkeme, Imran Ahmad Khan'ın çocuğa içki verip daha sonra yukarıdaki çocuk odasına çıkardığına; burada da çocuğa porno izletip ona zorla dokunduğuna dair yeterli kanıt gördüğünü ifade etti.

Müşteki ifadesinde, Imran Ahmad Khan'dan durmasını istediğini ancak milletvekilinin devam ettiğini belirtti.

Milletvekili Imran Ahmad Khan, karara itiraz edeceğini açıkladı.