Mısır'dan Türkiye'ye nota

Mısır'dan Türkiye'ye nota
Güncelleme:

Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşmada Mısır hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle Kahire Maslahatgüzarı Mustafa Kemalettin'e nota verildiği belirtildi.

Cumhutbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda Muhammed Mursi'nin ölümü üzerinden Mısır'a adalet eleştirisi yöneltmesi, Kahire'nin tepkisini çekti.

Yuom7 gazetesinin haberine göre Kemalletin, dün Mısır Dışişleri'ne çağrıldı.

Erdoğan'ın sözlerini gerekçe gösteren Mısır Dışişleri yetkilileri, Kemalettin'e protesto notası verdi.

NE OLMUŞTU?

BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ölümüne değinerek, "Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın mahkeme salonunda çırpınarak ölmesi ve ailesinin defnine bile müsaade edilmemesi de içimizde kanayan bir yaradır. Bölgenin adalete ve hakkaniyete olan derin ihtiyacının adeta birer sembolü olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, liderlerin katıldığı yemekte de ABD Başkanı Donald Trump'ın masasında Mısır Lideri Sisi'yi görünce yemeğe katılmaktan vazgeçmişti.

Erdoğan o lideri görünce salona girmediErdoğan Sisi'yi görünce salona girmedi

İktidardan indirildiği 2013 yılından beri tutuklu bulunan Muhammed Mursi, 'casusluk' iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması esnasında 67 yaşında hayatını kaybetmişti.

Mısırlı yetkililer, Mursi'nin kalp krizi sonucu öldüğünü açıkladı ancak ailesi ve Mursi yanlıları, yetkilileri ‘kasıtlı bir şekilde müdahale etmemekle’ suçluyor. (HABER MERKEZİ)