NATO'dan Rusya'ya gözdağı !

NATO'dan Rusya'ya gözdağı !

NATO'da yapılan görev değişikliğinden sonra Rusya'ya gözdağı verildi.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı'na (SACEUR) getirilen General Curtis M. Scaparrotti, "Kendi toprakları ve egemenliklerini (Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı) başarılı bir şekilde korumaları için Ukraynalıları ihtiyaç duyduklarıyla desteklememiz gerektiğine inanıyorum. Özellikle hangi silahların en iyisi olduğu, hangi kapasiteleri kullanabilecekleri ve askeri güçleri için hangi kapasitelerinin tamamlayıcı olduğuna bakmam gerekiyor." dedi.

NATO'nun yeni Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı görevine  getirilen General Scaparrotti, Belçika'nın Mons kentinde bulunan Avrupa Müttefik  Kuvvetleri Yüksek Karargahı'nda düzenlenen törenle görevi devraldı.
 
Törende bir konuşma yapan Scaparrotti, Rusya'nın uluslararası norm ve  kanunlara tekrar bağlanana kadar, üst düzey Rus askeri yetkililerle limitli bir  iletişimin olmasını beklediğini bildirdi.
 
Rusya'nın, Ukrayna'nın doğusunda askeri olarak aktif bir şekilde  faaliyet yürütmeye devam ettiğini belirten Scaparrotti, "Kendi toprakları ve  egemenliklerini başarılı bir şekilde korumaları için Ukraynalıları ihtiyaç  duyduklarıyla desteklememiz gerektiğine inanıyorum. Özellikle hangi silahların en  iyisi olduğu, hangi kapasiteleri kullanabilecekleri ve askeri güçleri için hangi  kapasitelerinin tamamlayıcı olduğuna bakmam gerekiyor." diye konuştu.
 
Scaparrotti, bu konuda daha net kararları zaman içinde alacağını ifade  etti.